In Romania, lunar sunt infiintate peste 5000 de firme. Bineinteles, fiecare persoana care ia aceasta hotarare o face in speranta unui  nivel de trai mai ridicat.

Presupunand ca ai in plan si tu intemeierea propriei afaceri, insa nu stii care sunt pasii de urmat pentru a avea succes, sfaturile de mai jos iti vor fi utile. Fara indoiala, fiecare afacere este diferita, motiv pentru care am adunat idei care se potrivesc majoritatii.

barbat ganditorIata care sunt pasii esentiali pentru o afacere la inceput de drum, dar de succes:

  1. In primul rand, trebuie sa te indrepti catre o afacere pe care sa o faci cu pasiune. Odata ce vei identifica domeniul de activitate, totul iti va veni foarte usor. Te poti orienta fie catre o bransa in care ai lucrat si ti-a placut, fie catre cu totul altceva. Daca vrei sa ai succes, te-ai putea indrepta catre agricultura sau catre infiintarea unei ferme. Acestea din urma devin afaceri foarte profitabile daca iti concentrezi atentia exclusiv pe dezvoltarea lor. In cazul in care iti plac animalele, atunci iti recomand sa iti faci o ferma de oi. De la acestea se poate folosi totul, motiv pentru care nu ai cum sa iesi in pierdere. De exemplu, SERADRIA.COM este o ferma de ovine si bovine de succes infiintata de peste 20 de ani care s-a axat pe export.ferma de oi

 

  1. Apoi, trebuie sa iti stabilesti si sa iti calculezi foarte bine bugetul de care dispui. In cazul in care mai ai nevoie doar de o mica parte pentru a investi si pentru a incepe, atunci poti solicita un credit. Nu te complica cu bancile, intrucat s-ar putea sa iti intarzie foarte mult procesul, ci, mai degraba, da click aici https://www.creditfix.ro/imprumut-rapid-nebancar pentru a solicita si obtine un imprumut rapid. Astfel, o sa scapi de birocratie si de stresul provocat de orice banca.
  2. Scrie-ti planul de afaceri. Nu este nevoie sa scrii unul detaliat, ci este necesar sa stabilesti cateva termene si obiective pe care sa le indeplinesti pe parcurs. Numai asa iti vei face o idee clara despre evolutia firmei. De vanzarialtfel, intocmirea acestuia te-ar putea ajuta sa atragi si alti investitori care sa creada in ideea ta si sa te sprijine.
  3. Un alt lucru la care va trebui sa te gandesti este legat de promovare. Astfel, este necesar sa iti faci o strategie de marketing, poate chiar sa apelezi la ajutorul unor specialisti. Pana atunci, asigura-te ca aloci o parte din buget pentru flyere, campanii de e-mail, promovarea in reviste de profil si pe social media. Mai mult, va fi foarte util si un site de prezentare sau un magazin online, in functie de afacerea pe care o dezvolti.
  4. Imediat ce vei porni afacerea, va fi necesar sa incepi sa cauti clienti. Tine minte ca pentru a atrage cat mai multe persoane, trebuie ca produsele tale sa fie excelente, iar modalitatea in care le prezinti de asemenea. Pentru orice client va conta chiar si abordarea ta si profesionalismul de care vei da dovada. Avand produse bune si gasind modalitati de a-i fideliza, vei avea posibilitatea ca afacarea ta sa prospere.

Asadar, daca vrei sa iti infiintezi o afacere trebuie sa te orientezi catre un domeniu de care esti pasionat si sa investesti in visul tau. Pentru a avea o viziune cat mai clara asupra obiectivelor intocmeste un plan de afaceri, promoveaza-ti firma si incepe sa cauti clienti! Mult succes!