In mod cert, fiecare mama este diferita si modul in care alege sa isi creasca copilul depinde foarte mult de personalitatea sa. Intrucat foarte multe mame nu isi dau seama in ce categorie se incadreaza, ele nu reusesc sa ia masurile cele mai potrivite pentru a asigura o crestere armonioasa copilului. Astfel, am realizat o clasificare a celor mai intalnite tipuri de mamici din zilele noastre si a trasaturilor care le caracterizeaza.

Iata care sunt cele mai intalnite tipuri de mamici:

  1. Mama perfectionista

Este acea mamica care face totul ca la carte. Se informeaza continuu, citeste, aplica, este agitata si se panicheaza pompa de san babyneedsatunci cand cel mic incepe sa planga. Pentru ea conteaza foarte mult sa isi stie copilul linistit, sa il vada ca se odihneste, iar aceste trasaturi se datoreaza firii sale perfectioniste. De aceea, cand are timp, aceasta cauta tot felul de accesorii care sa ii usureze munca. De exemplu, pentru ea conteaza sa aiba tot timpul posibilitatea de a-l hrani pe bebe, nicidecum cu altceva decat cu laptele matern, iar pompele de san reprezinta un real ajutor. Pentru a afla mai multe despre acestea, poti sa vezi mai multe detalii, intrucat acum se gaseste o gama larga de astfel de produse, extrem de folositoare.

  1. Mama egoista

mama si copilLa polul opus mamei perfectioniste se afla mama egosita. Dupa nastere, aceasta din urma se pune pe sine pe primul loc si incearca sa revina la silueta de dinainte de a ramane insarcinata, face sport, tine dieta.  Ea ia masuri pentru a arata cat mai bine, astfel incat sa fie admirata de cei din jur. Mai mult, pune accent pe folosirea unor produse de calitate si poti sa vezi aici exfoliant de fata care intinereste pielea si o face sa straluceasca. De asemenea, o mama egoista nu isi hraneste copilul cu laptele matern, ba chiar se informeaza despre operatiile estetice pe care si le poate face. In topul preferintelor se afla mamoplastia de marire, iar aici http://drsorinparasca.ro/mamoplastie-de-augmentare-marirea-sanilor/ poti afla tot ce implica aceasta si care sunt recomandarile medicilor.

  1. Mama imprevizibila

Aceasta traieste foarte intens totul, motiv pentru care reactiile sale pot fi cu greu anticipate. Mama imprevizibila isi creste copilul in functie de trairile actuale si transmite continuu o stare de agitatie. Ea nu isi poate stapani usor emotiile sau manifestarile, motiv pentru care comportamentul sau poate fi destul de derutant pentru un copil. Se pare ca, din punct de vedere emotional, copiii care au fost crescuti de mame imprevizibile simt nevoia de a-i ajuta pe cei din jur, de a se ocupa de problemele lor.

  1. Mama completa

Intrucat este mama ideala, procentul regasit in lume este foarte mic. Aceasta este stabila emotional si isi asuma mama iubitoareperfect rolul de parinte. Stie sa isi controleze foarte bine reactiile si constientizeaza ca fiecare factor va contribui la dezvoltarea personalitatii copilului sau. Ea stie sa se imparta foarte bine intre viata profesionala si cea personala, devenind un model pentru cei din jur. De altfel, copiii crescuti de mamele echilibrate se pot desprinde usor de mediul familial, pentru ca sunt incurajati sa isi fie independenti, se adapteaza usor si sunt capabili sa isi asume riscuri.

  1. Mama victima

mama victimaAceasta nu face altceva decat sa se planga de cate sacrificii a facut pentru copil si sa ii reproseze atunci cand creste acest lucru. Din pacate, ea nu isi da seama de repercusiunile pe care acest comportament le are asupra copilului, dar si faptul ca este o problema a sa din copilarie pe care ar fi trebuit sa o trateze. Astfel, copiii sunt responsabilizati pentru ceva ce nu au facut, pentru alegerile parintilor, iar consecintele se vor vedea in modul lor de a fi cand vor deveni adulti.

Prin urmare, in zilele noastre se intalnesc o multime de mamici, iar fiecare face cum crede ca e mai bine pentru copil si pentru sine. In timp ce unele sunt interesate doar de a se recupera dupa sarcina si de viata profesionala, altele se dedica cresterii armonioase a copilului, pregatindu-l pe acesta sa devina un adult responsabil.