În 1990, aveam doar șase ani. Mai exact mă pregăteam să fac primii pași către școală. Odată cu mine, 10592763_908017042594497_7576289084625004730_nfăcea primii pași, dar spre succes, și Alcedo – cea care peste 25 de ani avea să fie unul cel mai mare distribuitor de produse pentru protecția plantelor și de semințe din România și unul dintre principalii jucători pe piața de distribuție de îngrășăminte

Pentru mine atunci altele erau prioritățile, însă pentru că sunt un copil crescut de bunici, tot mai știam eu câte ceva despre agricultură. Ei bine, cunoștințele mele de pe vremea aceea se rezumau la faptul că ALCEDO-05mamaia și tataia se duceam la câmp pentru a prăși ca să se facă porumbul și grâul. Așa mă puteam duce cu tataia la moară să măcinăm pentru a face mălai și făină. Mai știam că, în curte, legumele erau îngrijite cu mare atenție. Că tataia aduna bălegar de la animale și punea pe brazdă, iar vara o ajutam pe mamaia să adune gândacii de pe cartofi, că altfel le mânca frunzulițele.

Cât Alcedo și produse performante nu aveam de unde să știu. Nici măcar bunicii nu cred că știau.

De atunci au trecut 25 de ani, iar astăzi despre Alcedo s-a auzit în toată țara și chiar peste hotare. Acum, peste 4000 de fermieri au încredere în produsele Alcedo și le folosesc pentru o recoltă bogată și mai ales sănătoasă. Eu, la rândul meu, am terminat școala și sunt de profesie jurnalist. Mai exact, am posibilitatea să informez oamenii dragi despre noutățile din mediul economic. Agricultura este unul din domeniile mele preferate. Așadar, am ocazia să vorbesc agricultorilor buzoieni, și nu doar acestora, despre Alcedo.

ALCEDO-22ALCEDO este o companie ce activează în domeniul distribuției de inputuri pentru agricultură, lucrând, în momentul de față, pentru aproximativ o treime din fermierii de pe piața românească. ALCEDO sărbătorește anul acesta 25 de ani de la înființare, iar astăzi, după un sfert de secol, ALCEDO se bucură să fie cel mai mare distribuitor de produse pentru protecția plantelor și de semințe din România și unul dintre principalii jucători pe piața de distribuție de îngrășăminte. O statistică recentă a arătat că din toate firmele înființate în anii 90, doar 20% mai supraviețuiesc astăzi. Chiar mai mult, ALCEDO și-a dublat cifra de afaceri la fiecare 5 ani. Din anul 2011, datorită calității serviciilor și performanței echipei, Sumitomo Corporation, una dintre cele mai mari companii din Japonia și din lume, care are afaceri la nivel mondial de aproximativ 72 mld. dolari, devine acționar majoritar.

Cât despre agricultura buzoiană, pot spune că fermierii au mare nevoie de Alcedo. Și asta pentru că, în ultimii ani lucrările pământului nu se mai fac la fel de intens ca în urmă cu 25 de ani, iar vremea este prielnică dezvoltării bolilor și a dăunătorilor.Este nevoie de mai multe tratamente și îngrășăminte. Firmele fantomă sau așa zișii distribuitori de semințe și îngrășăminte de proastă calitate s-au înmulțit. Agricultorii nu sunt suficient de informați și din dorința de a-și salva culturile (cereale, legume în câmp sau solarii, viță de vie sau chiar livezi) cumpără de unde este mai ieftin. Tocmai de aceea este nevoie de Alcedo pe piața românească. În agricultura buzoiană.  Este nevoie de oameni informați, devotați agriculturii și a recoltelor sănătoase și de oameni pregătiți să investească în nevoile fermierilor pentru a descoperi și a scoate pe piață semințe de calitate, îngrășăminte cu efecte așteptate și produse pentru o protecția plantelor și distrugerea dăunătorilor, într-un mod sănătos. Soluția este Alcedo.

Mă bucur, că acum, după un sfert de secol, pot spune ”La mulți ani, Alcedo!” și mai ales pot informa fermierii despre calitatea și existența Alcedo. Și asta pentru că îmi doresc o recoltă sănătoasă atât pentru mine cât și pentru fetița mea care s-a născut în această perioadă când suntem bombardați, din toate părțile, de substanțe nocive organismului.

Alcedo este de 25 de ani prietenul recoltelor sănătoase! Iată modul meu de a-și spune ”Mulțumesc”: un clip realizat special pentru tine și pentru fermierii care trebuie să știe că exiști și că trebuie să îți acorde toată încredere pentru un sfert de secol de experiență:

Și pentru că, în agricultură, ca orice alt domeniu, consultanța este esențială, Alcedo îi ține la curent pe fermierii adevărați cu informații interesante și foarte utile atât despre produsele din portofoliul lor – de altfel destul de vast. Toate aceste pe site-ul lor dar și în” ghidul practic pentru agricultori 2015” unde ALCEDO va pune la dispoziție o scurta descriere a majorității produselor pentru protecția plantelor pe care le găsiți în oferta lor. Veți găsi informații generale cum ar fi: formularea, producătorul, modul de acțiune, culturile, dozele, frazele de risc, analize de sol, etc:

coperti-1