Cum să fac bani din blog? Este o întrebare simplă pe care și eu am avut-o când mi-am făcut acest blog. Deși motivul principal pentru care am ales să-mi fac un blog a fost să-mi ocup timpul liber, scriind despre experiențele mele alături de fetița mea, acum pot spune că ”bucuriacopilului” reprezintă și o sursă de venit. Sau mai bine spus de ”premii”, adică mai mult decât venit ”o recunoaștere a muncii mele”. Și uite așa blogul nu mai e o simplă joacă și a devenit ceva serios, iar fetița mea participă activ la activitatea mea pe blog. Pentru că foarte multe dintre articolele mele, chiar dacă sunt participante la concursuri conțin informații adevărate, experiențe, întâmplări, trăiri alături de fetița mea. 

Dar revenind, la întrebarea ”cum să fac bani din blog” am pentru voi un răspuns sigur: BlogAwards. Este primul loc unde mi-am câștigat primul premiu ca blogger și pentru asta : MULȚUMESC. Ce este BlogAwards? Este cea mai cunoscută, veche și serioasă platformă care găzduiește concursuri pentru bloggeri. Aici se adună cele mai cunoscute companii care doresc vizibilitate pe google sau cele mai puțin cunoscute care vor de asemenea să atingă standardul în vânzări. Pentru asta apelează la articolele cu inserție de link-uri scrise de bloggeri aflați la început de drum sau din contră consacrați. Nu vă imaginați că este ușor. Așa cum am spus  este o foarte mare concurență. Însă, sunt campanii și premii pentru toată lumea: de la premii în bani până la obiecte foarte utile, altele doar simbolice. Tot ce trebuie să faci este să participi și premiile vor veni. De asta are grijă Călugăru, cel care coordonează echipa BlogAwards și care în permanență organizează campanii interesante pentru bloggeri cum ar BlogFriday 2013, Primavara Bloggerilor, Vara Bloggerilor, Toamna Bloggerilor, Vinerea Bloggerilor, Craciunul Bloggerilor, BlogMy Valentine, Drago Blog, BlogMartisor și BlogEaster. În cadrul fiecărei sunt cel puțin zece concursuri. Deci aveți de unde. În plus, dacă premiile nu vor veni chiar din prima, veți câștiga vizibilitatea blogului. Ceea ce este foarte important.

Acum, revenind la concursurile în sine, iată unul care se află în desfășurare și este foarte interesant: BlogEaster. Sunt în desfășurare 11 campanii, cu deadline până pe maxim 26 aprilie, însă majoritatea se vor încheia pe 9 – 10 aprilie. Ideea că aveți încă timp să scrieți. Articole scurte dar care să respecte cerințele companiilor înscrise. Premiile vor fi pe măsură: sume de bani, tablete, lenjerii de pat, ochelari de soare de foarte bună calitate. Însă partea frumoasă este că pe lângă premiile oferite de fiecare sponsor pentru fiecare concurs, BlogAwards oferă premii surpriză, în urma unui clasament final, dar și un telefon Allview E2 Jump, oferit de Allview, de altfel ”o companie de a casei”, dacă pot spune. Asta deoarece, periodic este aproape de bloggeri oferind tot timpul premii de cea mai bună calitate și de valoare destul de mare.  Din experiență vă spun că sunt super premii pentru care merită să îți dai toată silința atunci când redactezi un articol.blogeaster2015

Să luăm un singur exemplu. Acest telefon Allview E2 Jump. Cine nu și-ar dori un așa smartphone? Eu cu siguranță da. De ce? E simplu. Încă am un telefon de pe „vremea bunicii” . E mult spus, dar că să înțelegeți că eu mă număr printre cei care încă nu au un smartphone, cu atât mai mult de la Allview. Știu, e greu de crezut, dar iată că nu am găsit momentul potrivit și bugetul corespunzător pentru a-mi achiziționa unul care să mi se potrivească. Însă, acest  Allview E2 Jump, cu siguranță a fost făcut pentru mine. Aș spune că e copia mea în materie de IT. Iată cel puțin cinci motive:

1. Iubesc natura – combinația de negru și verdele acela viu te face să crezi că ai o parte din natură tot timpul cu tine, chiar dacă stai toată ziua închisă la un birou…cum e și cazul meu, uneori.

2. Îmi place la nebunie apa – Aș sta în apă toată ziua: la mare sau chiar în ploaie. Ei combine Allview E2 Jump are o rezistență sporită la apă. Deci la cât sunt de uitucă uneori, nu ar fi nicio problemă dacă ajung cu telefonul în apă.

3. Sunt mamă, deci am un copil în preajmă – Allview E2 Jump este rezistent la șocuri. Așadar dacă telefonul ajunge pe mâna Mirunei , acesta rezistă! Minunat!

4. Sunt reporter  – așadar am numere de telefon din toate rețelele – Allview E2 Jump are dual sim ceea ce îmi permite să am două cartele din rețele diferite și așa vor mai scădea și costurile mele lunare la factura de telefon.

5. Sunt femeie – îmi place frumosul – Allview E2 Jump are un desing elegant, subțire, special parcă pentru tineri și pentru mine!

Și acum tehnic vorbind, iată ce știe să facă Allview E2 Jump 

– display de 4.5 inci cu rezoluţie de 854 x 480 pixeli ce utilizează tehnologia Full Lamination (imagini clare şi luminoase cu consum redus de energie);

– procesor quad-core MediaTek tactat la 1.3 GHz şi accelerator grafic Mali-400 MP;

Allview-E2-Jump-5-314x188– 1 GB memorie RAM şi 8 GB memorie internă (oferă suport pentru card microSD de până la 32 GB);

– cameră foto de 5 megapixeli cu LED flash şi cameră foto secundară de 2 megapixeli;

– 3G, Wi-Fi b/g/n, dual-sim, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, radio FM;

– baterie de 2.000 mAh şi 8.9 mm grosime;

– Android 4.4 KitKat.

Și acestea fiind spune, eu spun să nu mai stați pe gânduri. Să intrați să vă faceți cont pe BlogAwards și să treceți la scris. Găsiți acolo toate informațiile necesare, iar pentru orice nelămurire echipa vă stă la dispoziție. Sunt foarte comunicativi, prin mail sau rețelele de socializare. În plus, nu vreți să ratați premiile de peste 10000 de lei puse la bătaie la BlogEaster sau telefonul Allview E2 Jump.

Spor la scris, eu una asta fac și abia aștept să număr premiile la sfârșit.