Sunt convinsă că nu există român care să nu-și fi dorit să ajungă măcar o dată în Bucovina. Din păcate, mirajul destinațiilor exotice, serviciile ”all inclusiv” atât de atractive peste hotare, dorința de a ”ieși” din țara noastră despre care  îi aud pe unii spunând că” e frumoasă, păcat că este locuită”, îi determină pe mulți să aleagă alte bucovina_by_troyager-d2zo8hblocații turistice. Vacanțele în alte locuri decât cele tradiționale par pentru alții mai ”cool”. Păcat, aș spune! Pentru că, țara noastră este frumoasă și bine că este locuită. Pentru că oamenii au creat locuri minunate făcând țara noastră să fie și mai atractivă. Pentru cei care știu și vor să vadă. Iar Bucovina este plaiul care te face să te simți mândru că ești român.

Bucovina este încărcătură istorică, culturală, culinară îmbinată cu o frumusețe a naturii cum rar îți e dat să vezi. Aici, este inima României. Obiceiurile, tradițiile, arhitectura, vechiul și noul se contopesc. Diminețile se simte mirosul de cetină, roua îți spală fața, iar zâmbetul și ospitalitatea oamenilor te încarcă cu energie cât pentru un an întreg. Nu e nevoie să părăsești țara pentru un concediu, o vacanță, o tabăra sau poate doar un sejur de vis. Și când spun vis spun luxul întâlnit în hotelurile de patru stele cu care te așteaptă hotelierii străini, spun bucate alese pline de savoare, spun liniște dar și distracție, spun legendă, istorie, cultură spun tot ce își poate dori o familie pentru a putea spune, la întoarcere, ”a fost perfect”.

manastirea_petru_vodaSunt româncă, sunt mamă și îmi doresc să cunosc Bucovina. Să cunosc bucovinenii. Să gust bucatele tradiționale făcute chiar de gospodinele care încă poartă, cu mândrie, costumul popular. Îmi doresc să mă trezesc dimineața într-o oază de liniște, plină de miresmele naturii. Vreau să respir aerul curat. Dar mai mult decât toate astea la un loc, îmi doresc să îi arăt fiicei mele bogățiile patriei în care s-a născut. Să fie mândră că este româncă. Vreau ca Miruna mea, înainte de a-și dori să plece peste hotare, să își dorească să cunoască România. Să vrea să-și pună amprenta pentru a duce mai departe bogățiile României. Așa cum va putea. Nu cred că ar construi mănăstiri așa cum Ștefan cel Mare ne-a lăsat atâtea frumuseți, lăcașuri de cult unde încărcătura spirituală a locului te face să te simți mai aproape de Dumnezeu. Nu cred că se va întoarce din Bucovina și va purta tot timpul costum popular. Însă, îmi doresc că poată vorbi despre cât de frumos este la ea acasă, în Bucovina.

Nu există vis mai mare decât să ajung să-și cunosc țara. Pentru mine, cea mai frumoasă vacanță este în familie, în inima naturii. Bucovina este destinația perfectă pentru oricine, la orice vârstă. Avântul turistic i-a cuprins și pe bucovineni și prin ospitalitatea caracteristică, spiritul de a conserva bogățiile pe care deja le aveau alături de dorința de a creat tot confortul căutat de tinerii moderni din ziua de astăzi, aceștia au creat locații magnifice, chiar în inima munților, acolo unde am putea spune că cerul  se unește cu pământul, că parfumul care domină este cel de cetină, iar de strajă stau mănăstirile vechi de secole pe care le întâlnesc din loc în loc. 426345_131177617009207_172217967_n

Best Western Bucovina , din Gura Humorului, este un asemenea loc. Ideal pentru orice vizitator. Spațiu de odihnă, relaxare, distracție. Tradiție și legendă într-un singur loc. Specialități culinare naționale sau bucate alese din bucătăria internațională. Cazare de patru stele în camere ce păstrează stilul neo-gotic. Modernismul își face simțită prezența printr-un centru de fitness cu saună, jacuzzi și masaj – Vitality Spa dar și prin dotările din camerele spațioase : cablu TV, conexiune la internet și mini-bar.

10434029_664585003652037_7287113995596205364_nAici vacanțele în familie sunt ”raiul pe pământ” și un bun prilej prin care cei mici pot învăța că Ștefan cel Mare este mai mult decât un domnitor despre care au învățat la istorie, este cel care le-a făcut o bucurie lăsând moștenire atâtea frumuseți. Îmi doresc ca micuța mea să știe că oamenii pot fi buni fără să aștepte ceva în schimb și că undeva unde toți zâmbesc și există bună dispoziție toate lucrurile merg bine. Aici, încă se păstrează viu spiritul familiei, iar tabăra familia organizată de Best Western Bucovina,  Asociația Țăpușele și Asociația pentru Comunicare Non Violentă este o metodă inedită prin care adulții și copii învață împreună că există armonie. Că familia înseamnă armonie.

Așa îmi imaginez eu Bucovina. Iar pentru asta vă invit și pe voi să mergeți în Bucovina. Eu, cu siguranță voi ajunge.Iată invitația mea creată special pentru voi, cititorii mei!

Închei prin a vă spune că ”nu întâmplător această minunată zonă care ne aparține a fost distinsă în anul 1975 cu premiul internațional “Pomme d’Or” de către Federația Internațională a Ziariștilor și Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectură cu fresce interioare și exterioare din acest colț de țară au fost trecute de UNESCO în lista monumentelor de artă universală”.Bucovina

Să fim mândri că suntem români!

Pentru puține popoare se găsește un ținut relativ mic ca acesta care să cuprindă atâta frumusețe, atâta bogație de astăzi și amintiri din trecut așa de îmbelșugate, de îndepărtate și sfinte“ – Nicolae Iorga