Încă din cele mai vechi timpuri, butonii bărbătești au fost folosiți pentru a da un plus de eleganță alex-ciucu-1ținutelor. Istoria acestui accesoriu masculin începe prin anii 1200 când pentru a lega mânecile erau folosite bucăți de piele și sfoară. Lucrurile au evoluat, iar  în secolul al XVIII, regele George al Angliei a înlocuit ața colorată cu bijuterii pentru a da și mai multă eleganță ținutelor. Așa se face că astăzi, există obiceiul ca la ceremonii sau alte evenimente de gală, bărbații să poarte butoni. Însă, designerii cunoscuți și aici sincer aș vrea să enumăr doar două nume românești, respectiv Cătălin Botezanu sau Alexandru Ciucu furnizorul oficial al Casei Regale din România, îi îndeamnă pe bărbați să fie mai îndrăzneți și în materie de accesorii. Și asta tocmai pentru că, aș spune eu, așa cum o femeie este apreciată când are un plus de feminitate indiferent de ținuta sau locul în care se află, exact așa ar trebui să fie și bărbații din viața noastră: să aibă un plus de eleganță și masculinitate. Iar aceste două aspecte pot fi obținute foarte ușor prin accesorizarea potrivită a unor butoni bărbătești la ținuta respectivă.

 

Dar pentru a fii și mai convingătoare în ceea ce am spus mai devreme aș vrea să enumăr doar cinci motive pentru care o pereche de butoni pot reprezenta un cadou potrivit. Mai ales, fie vorba între noi, este foarte greu să găsești un cadou unic și plăcut pentru bărbatul din viața noastră: tată, soț, fiu, prieten, naș sau de ce nu chiar și un bunic mai șic.

1. Sunt un cadou practic –  exact așa cum o femeie nu ar putea spune că are suficiente pereche de cercei (cel puțin în cazul meu), așa va susține și bărbatul care ”a dat de gustul” butonilor. Și asta pentru că odată cu evoluția acestui accesoriu, butonii bărbătești se găsesc în diferite forme: cilindrici, pătrați, rotunzi, dreptunghiulari. Sunt confecționați din diferite materiale de la inox, piele, sticlă, pietre semiprețioase, metale prețioase. Există până și butoni tematici, colorați. Totul ține de cât de bine ști să-i potrivești ținutei și ocaziei cu care îi vei purta dar și de cât de mult îndrăznești.

2. Sunt un cadou masculin – sau mai bine spus întăresc ideea de masculinitate a celui care îi va purta. În plus, arată că bărbatul respectiv este și foarte atent la detalii, ceea ce cam rar găsești!

3. Sunt un cadou care evidențiază stilul – o pereche de butoni bărbătești îi va evidenția și mai mult stilul, personalitatea, gustul pentru elegant al celui care îi va purta.

4. Accesoriu indispensabil – asta dacă avem în vedere istoria butonilor și ceea ce spun marii designeri. Pot întregi o ținută masculină și pot reprezenta o pată de culoare pentru linia vestimentară aleasă. Ei pot fi folosiți atât în ocaziile de gală dar și în ținutele casual (cum ar fi o masă în familie în zi de sărbătoare), business (o întâlnire de afaceri sau chiar la birou dacă nu sunt unii foarte pretențioși).

5. Sunt un simbol al bunăstării – și asta pentru ca, în prezent, majoritatea bărbaților aleg cămășile cu nasturi, însă cei care pun accent pe imagine și nu se zgârcesc atunci când fac acest lucru aleg totuși butonii.

Acestea ar fi motivele pentru care eu aș alege să ofer o pereche de butoni bărbătești. Însă, abia acum vinelogo2accesoriul partea cea mai grea: ce fel de butoni aleg? Și asta pentru că nu se aleg la voia întâmplării vorba lui Alexandru Ciucu ” Și dacă butonii de ceremonie se rezumă la câteva variante cromatice, alb, negru, argintiu, auriu, bronz sau sidef, butonii de business pot cuprinde mult mai multe nuanțe, forme și tematici abordate”. În plus trebuie să se țină cont de vârsta celui care îi poartă, iar de ocazie și ținută e obligatoriu. Și, prețul contează. Pentru că să fim serioși, nu o să vin să vă spun să scoateți din buzunare o avere atunci când îi oferi cadou unei rude, sau tatălui. Tocmai de aceea vă sfătuiesc dacă v-am convins să oferiți cadou butoni să-i cumpărați de pe accesoriul.ro. Și asta pentru că este un magazin online foarte bine dotat, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele.

Și vreau să vă dovedesc! Deși nu sunt o specialistă în ținute, am creat câteva outfit-uri după gustul meu. Am mers pe ținute, după forma butonilor bărbătești.

1. Forma cilindrică (cea mai dragă mie). Sunt cei mai discreți dintre toate formele. Dau un plus de rafinament și eleganță ținutelor. Tocmai de aceea sunt mai indicați în ținutele elegante decât cele business. Adică îi văd mai degrabă la o seară la operă sau la o premiere. Și pentru cei mai colorați îi văd ca potriviți ținerilor până în 35 de ani. Deci fetelor, un cadou deosebit pentru un soț, frate, fiu, prieten foarte drag. Cei folosiți de mine sunt, după cum am spus, de pe accesoriul.ro și costă doar 99 de lei, acum fiind la reducere de la 145 de lei. Încă un motiv pentru care vă invit pe acest site: promoțiile avantajoase la butonii bărbătești. imaginea 1 butoni cilindriu

2. Forma pătrată – sunt butoni bărbătești clasici care detonă maturitate, experiență de viață și din acest motiv i-aș vedea mai mult drept un cadou potrivit pentru persoane cu vârsta de peste 40 de ani: unchi, sau soț ..un pic mai târziu. Datorită formei bine conturate ei pot fi purtați atât la un costum business cât și unul de gală, bineînțeles cu mici diferențe – simpli, cu strasuri, aurii, argintii. În plus, pentru costumul sobru este indicat ca butonii să urmărească aceste linii drepte având forme geometrice bine definite. Eu, aici am folosit și o pereche de butoni vintage, unii cu strasuri sau simpli, clasici. Sper să vă placă.Prețul lor este sub 100 de lei,perechea.

butoni patrati

 

3. Formă dreptunghiulară – sunt pentru persoanele conservatoare, în etate. Sunt un model tradiționalist, sobru. Cu siguranță ar fi un cadou potrivit pentru tatăl meu care are 50 de ani.Varianta simplă. Pentru un director aș recomanda și variantele de butoni bărbătești cu strasuri.

butoni dreptunghiulari

 

4. Forma rotundă – aș spune eu că sunt perfecți pentru bărbații perfecți, atenți la tot ce îi înconjoară pregătiți pentru orice situație. Pentru ținutele cu influențele romantice. Cu drag îi recomand tuturor în ziua nunții, chiar dacă ținuta mea este de culoare roșie.

butoni rotunzi

 

5. Butonii tematici – ei pot fi rotunzi, pătrați sau alte forme însă este clar că transmit un mesaj anturajului. Și aș spune eu, îi porți la ținutele casual. Cel puțin eu așa i-aș vedea. Iată doua variante propuse de mine, cu ochiul de amator, de femeie căreia îi place frumosul.

butoni tematici 2

 

butoni tematici 1

Cam acestea au fost propunerile mele și sper că v-am convins ca următorul sărbătorit din viața dumneavoastră să primească în dar o pereche de butoni bărbătești. Și pentru asta accesoriul.ro vă stă alături. Tot, acolo veți găsi și câteva opțiuni pentru cei mici dintre cavalerii din viața dumneavoastră dar și pentru doamnele care doresc un astfel de accesoriu. Vă doresc, spor la cumpărături și îndrăzniți !

comenzi_tel (1)