Intenționat am vrut să parafrazez o veche vorbă din popor ”cine nu are un bătrân să își cumpere” pentru a scoate și mai mult în evidență esența a ceea ce urmează să scriu.

Trăim într-o eră digitalizată în care începând de la cei mai mici dintre noi și până la cei mai în vârstă, Headindiferent de clasele sociale, trebuie să știm să folosim un calculator, o tabletă și chiar un telefon cu touchscreen. Trăim într-o eră în care comunicarea virtuală este esențială și iarăși am să enumăr toate categoriile de vârstă, de la adolescenții care au conturi de facebook, până la cei mai în vârstă oameni care s-au văzut obligați să învețe skyp-ul pentru că doar așa îmi mai puteau vedea copii, nepoții plecați de ani buni la muncă în străinătate. Asta ca să nu mai vorbim că nu există companie, oricât de mică, care să nu folosească laptop-uri de ultimă generație sau orice alt gen de aparatură că de altfel de face munca mai ușoară. Și aș aduce aminte și de sistemul educațional care tinde spre digitalizare, respectiv manualele digitale care deja au fost introduse în școli.

Una peste alta, să ai un gadget nu mai este un lux. Piața este generoasă în acest sens, iar oamenii găsesc orice au nevoie, la prețuri începând de chiar și de la două sute de lei: tablete, telefoane. Însă, sfatul meu astăzi este, pentru cei care se respectă, și sunt conștienți că suntem prea săraci să aruncăm cu banii pe ferească, că orice gadget reprezintă o investiție pe termen lung. Și ca ceea ce am spus eu să fie și adevărat, în condițiile în care acest domeniu este în continuă dezvoltare, atunci trebuie să alegi un gadget care fie cu valoare. Nu neapărat materială, ci unul deștept. Adică unul leader. Eu pentru asta recomand Samsung. Au dovedit că pot fi cei mai buni. Sunt lideri de piață pe segmentul Android, când vine vorba despre smartphone, iar când vine vorba despre tablete urcușul este garantat. Acum, Samsung a lansat o noua tabletă, Samsung Galaxy Tab4 pe care eu aș numi-o tableta familiei.

Și iată motivele mele pentru care mi-aș dori o astfel de tabletă. Practic vorbind, căci am să vă enumăr puțin mai jos și motivele tehnice pentru care o consider printre gadget-urile mele preferate.

SM-T230NYKAROM-30084-01. Ca om de presă și blogger trebuie să fiu mereu la curent cu tot ce se întâmplă cel puțin la mine în județ și în țară. Informația este arma mea, iar timpul este inamicul meu numărul 1. Cu alte cuvinte dacă informația ajunge la mine prea târziu, nu îmi mai folosește și deja ziua este pierdută, din punct de vedere profesional. Atunci, cu o tabletă ca Samsung Galaxy Tab4 aș fi mereu la curent. Este ușor de folosit, rapidă, practică și cu un desing elegant. O pot purta cu ușurință în poșetă, oriunde aș merge: în maxi taxi, la conferințe de presă, în parc cu fetița mea, seara pe noptieră lângă pat. Oriunde.

2. Bucuria fetiței mele și nu doar atât. Fără să exagerez și ținând cont de faptul că orice copil are nevoie de copilărie, are nevoie să se joace, să-și consume energia, consider că micuța mea trebuie să țină pasul cu modernismul. Nu-mi pot ține, și nici nu-mi doresc, ține copilul într-un bol de sticlă și îi permit să facă doar ce spun oamenii de știință că este sănătos. Asta dacă iau în calcul faptul că sunt voci care susțin că SM-T230NYKAROM-1074791-0laptopul, tableta, televizorul fac rău copiilor. Ei bine, eu îmi las copilul, după un program și câteva reguli, să folosească toate gadget-urile din casă. Fie că este vorba despre telefonul de ultimă generație, de laptopul de pe birou la care obișnuiesc să lucrez acasă sau tableta pe care aș primi-o de la Samsung. Și am să o las pe ea să vă spună de ce își dorește o tabletă, iar eu o să vă spun doar că de la desenele cu Dora învață cuvinte în engleză, de la telefon a învățat să facă poze destul de reușite (măcar le încadrează bine), iar tableta ar ține-o ocupată de exemplu în călătorie. Dragilor, copii știu mai bine ca noi, uneori, ce este mai bine pentru ei, iar fetița mea, chiar dacă are cinci ani, nu stă mai mult de 30-45 de minute în fața televizorului, nu s-a jucat niciodată mai mult de patru jocuri pe o tabletă sau telefon. Deci nu cred că îi fac rău gadgeturile, din contră cred că o pregătesc pentru situațiile în care va fi pusă mai târziu cum ar fi manualele digitate sau accesul la informațiile care îi pot întări cultura generală. În concluzie, o tabletă ar face-o foarte bucuroasă dar i-ar fi și de folos. Deocamdată pentru ea totul este o joacă. Iată de ce vrea Miru o tabletă:

3. Mama are 50 de ani dar asta nu a împiedicat-o să învețe să folosească un laptop, un telefon sau acum , dacă va avea norocul, o tabletă. Lucrează în domeniul confecțiilor și îi place mereu să cerceteze ce mai e nou pe piață, să scoată tipare sau să urmărească tendințele în modă. Iată de ce și-ar dori ea o tabletă:

4. Tableta Samsung Galaxy Tab4 cred că l-ar bucura chiar și pe tata care deși nu pot spune că e un mare fan i-ar plăcea un mijloc de informare rapidă. De exemplu ar putea lua tableta cu el la pescuit pentru a afla cum e vremea, sau ce momeală are nevoie pentru fiecare categorie de pește. Că vorba aia să fii pescar ai nevoie de ”fir întins” însă dacă nu ști și la ce ”trage peștele” degeaba.

După ați văzut nu degeaba am spus că Samsung Galaxy Tab4 este tableta familiei mele.

Dar, așa cum am spus, iată și motivele tehnice pentru care Samsung chiar are o tabletă ce merită investiția ceea ce mă face să o doresc mai mult:

1. Experiență multimedia superioară, performanță îmbunătățită –  cu alte cuvinte, îmi place la nebunie că pot face mai multe lucruri deodată, folosind un singur ecran. Cu sistemul Multi Window de la Samsung se maximizează experienţa în multitasking, astfel încât pot să mă uit la un film, să verific mailul, să mai fac și cumpărături online și că împărtășesc ceea ce fac cu sora mea, care e tocmai la București. Totul pe un singur ecran.

2. Transferul conținutului între prieteni – Cu așa numitul Group Play pot să transfer ce poze vreau, sau chiar filmulețe și conectând dispozitivele, pot partaja ecranele și mă pot juca jocuri, vedea filme sau fotografii împreună cu prietenii mei

3. Transferul conţinutului între dispozitive – Cu Samsung Link pot transfera conținutul între dispozitivele compatibile astfel încât tot ce vrea de la poze și până la muzică să fie în tableta mea.

4. Productivitate din mers – Foarte util pentru meseria mea este faptul că pot vizualiza documentele Word, Excel şi PowerPoint din mers cu Hancom Viewer de pe Galaxy Tab 4 (7 inchi).