Să fiu mămică este cea mai mare provocare a mea. Este adevărat, să ai un copil este o binecuvântare, o bucurie fără margini și spun unii, cea mai mare realizare în viață. Fără discuție. Dar creșterea și educarea unui copil sunt, după mine, o mare responsabilitate. Nu vreau să par o mămică posesivă care își ține copilul doar cu ”burta pe carte” pentru că nu sunt. Asta pentru că am înțeles, încă de când Miruna mea avea doar câteva luni, că joaca este cea mai bună metodă ca micuța mea să înțeleagă lumea, să învețe lucruri noi, să-și dezvolte imaginația, creativitatea și alte abilități utile în încercările vieții.  

_DSC9834Dumnezeu mi-a dăruit o fetiță energică, veselă, intuitivă, creativă și inteligentă. Cu atât mai mult, am fost obligată să îi acord și mai multă atenție. Adică nu am putut să îi dau acolo două jucărele și eu să îmi fac treaba. De mică, m-am jucat cu ea. Împreună am făcut cunoștință cu prima păpușică, cu cărțile de povești și mai ales cu jocuri lego. Și asta a fost cea mai distractivă etapă…și încă durează.

Primul joc de construit l-a primit pe la vârsta un an și șapte luni. A fost o încântare. ”Coloratele” au fascinat-o. Din ele puteam ”da viață” imaginației noastre. Fie că ieșea o căsuță, un trenuleț, o mașinuță, un palat, Miruna mea era încântată. Pentru mine era uimitor să văd cum, după ore de joacă cu ea, fetița mea, încet, încet, construia singură turnulețe sau orice îi trecea prin cap. Îmi plăcea să observ cum îmbina culorile, cum se concentra să pună piesă cu piesă pentru a construi. Era un semn că înțelege, că percepe lumea înconjurătoare și mai ales că are propria viziune asupra lucrurilor din jurul ei.

Cu timpul, jocurile lego s-au înmulțit și, în funcție de vârsta ei, am colecționat jocuri lego din lemn, din plastic, mai mici, mai mari și tot mai interesante.

Acum, Miruna are aproape cinci ani, iar distracția continuă. Construim împreună chiar și două ore în continuu. Am trecut la jocuri lego cu piese din ce în ce mai mici dar și mai inventive. Putem construi căsuțe sau palate cu multe detalii. Practic, transpunerea, în joc, a celor reale. De fiecare dată, văd cum Miruna face un progres. Vine cu o idee nouă, cu o poveste nouă pentru personajele din jocurile ei și mai ales văd cum de la _DSC9840o etapă la alta este mai concentrată și dă o mai mare importanță activității pe care o practică.

Jocul îmi ajută copilul să se dezvolte frumos, iar eu, ca mamă, sunt fericită.

Cu toate acestea, trebuie să recunosc, că să ajung aici am dedicat ceva timp studiului. Cu alte cuvinte, am căutat ceea ce este mai bine pentru micuța mea. Am căutat jucării educative, jocuri creative, jocuri lego. Totul adecvat vârstei și cât mai diversificate astfel încât, prin joc să contribui, atât cât pot, la dezvoltarea imaginației, creativității, capacității de concentrare a fetiței mele. În acest demers mi-a fost alături și încă imi este magazinul online copil.ro. Aici am găsit jocuri pentru copii de toate vârstele și pentru toate situațiile, pentru interior sau pentru curte. Fie că am căutat jucării de pluș de foarte bună calitate, pentru perioada când fetița mea avea doar câteva luni, bebeluși de jucărie, când Miruna și-a dorit păpușele sau jocuri creative și jocuri educative când, Miruna a crescut și am vrut să ne jucăm împreună, copil.ro mi-a fost alături. Am găsit aici și o echipă de oameni devotați activității pe care o desfășoară și care au răspuns cu promptitudine comenzilor lăsate online, iar livrarea s-a făcut cu rapiditate.

Acum, când Miruna mea mai are puțin și împlinește cinci ani, vom trece și jocuri cu lego city. Necesită multă concentrare și cred că vor fi foarte tentante pentru Miruna mea, mai ales că este o fetiță foarte ambițioasă. Nu se lasă până nu vede rezultatul final.

Dar, cred că eu am vorbit suficient despre cât de important și frumos este să ne jucăm cu micuții noștri. Iată ce spune și Miruna mea despre jocurile lego.

Astăzi ne-am jucat și am construit împreună palate, căsuțe, fermă. A fost minunat, iar figurile din prințesa Sofia și personajele din Frozen, Elsa și Ana, au fost alături de noi. Cu jocuri Lego, Miruna a creat propriul Univers. O lume minunată de care ar trebui să se bucure fiecare copil. Jocul nu are rol doar de distracție ci reprezintă și o metodă bună de a pregăti micuțul și a-l ajuta să cunoască lumea.Jucându-se el va experimenta situații cu care se va putea confrunta mai târziu în viața reală. Iar, noi ca părinți, avem datoria de a fi alături de ei, și prin joc, să-i ghidăm, pentru ca la final să aibă rezultatul dorit.

Am realizat un mic colaj în care am încercat să surprind minunățiile create prin joc:

Dacă v-am convins sau măcar v-am trezit un impuls de a petrece mai mult timp cu copilul vostru vă invit să alegeți, împreună cu micuțul vostru, cea mai potrivită jucărie după copil.ro – magazin lego și să treceți la joacă. Copil.ro are pentru voi multe surprize!

_DSC9842