Cresterea copilului reprezinta o sarcina extrem de complexa, pentru orice parinte, fie ca este experimentat sau nu. Fiecare micut are o personalitate diferita si caracteristici aparte, astfel ca acestea trebuie sa fie descoperite si incurajate.

Se spune, adesea, ca unele lucruri trebuie deprinse in perioada copilariei, deoarece micutii au, la varstele respective, cea mai mare capacitate de invatare. Acest fapt nu este departe de adevar! Daca te afli in postura de mama, trebuie sa stii ca implicarea ta, la timpul potrivit, este esentiala pentru dezvoltarea sanatoasa a celui mic.

Iata 3 aspecte esentiale pe care TREBUIE sa le iei in considerare, atunci cand copilul tau se afla in plina perioada de dezvoltare!

  1. Creativitatea

In perioada copilariei, cei mici debordeaza de energie, dar si de creativitate. Imaginatia acestora este extrem de bogata, asa ca este momentul perfect pentru a-l incuraja pe copilul tau, in acest demers. Pe langa activitatile de la gradinita, asigura-i si acasa mediul si materialele necesare exprimarii artistice. Gasesti hartie colorata A3 sau A4 pe www.ABSOLUToffice.ro, de unde poti achizitiona mai multe accesorii de papetarie. Astfel, cel mic isi va putea traduce creativitatea in decupaje, desene si mici opere de arta!

Child with draw and paint supplies. Kids happy to go back to school. Preschool kid learning and studying. Creative children at kindergarten. Office supply objects collection.

Totodata, dezvoltarea laturii creative ii va aduce numeroase beneficii, in perioada adulta, ajutandu-l sa se descurce in situatii dificile si sa gaseasca solutii ingenioase. Mai mult, micutul va putea imbratisa, mai tarziu, chiar si o cariera in domeniile creative.

  1. Sanatatea si obiceiurile dentare

bracesSanatatea micutului tau ar trebui sa fie prioritara, intotdeuna. In copilarie, dantura celor mici se afla in plina dezvoltare, existand posibilitatea ca dintii acestora sa nu aiba o pozitie perfecta. Dupa inlocuirea completa a dintilor de lapte, trebuie sa verifici constant modul in care dantura micutului se dezvolta. Daca observi nereguli, este indicat sa apelezi la specialisti, pentru a indrepta eventualele probleme. Un aparat dentar de calitate, precum cele oferite la  https://www.clinicadrmelnic.ro/ortodontie/, aplicat la momentul potrivit, poate avea efecte extraordinare! Poti opta pentru braketuri cu elastice colorate, pe placul celui mic, pentru ca purtarea aparatului sa fie o idee atractiva, si nu o corvoada.

In plus, tine minte ca dantura se poate corecta mult mai usor in copilarie, decat la o varsta adulta. Asadar, nu amana acest lucru, daca iti doresti ca micutul tau sa devina un adolescent plin de incredere, cu un zambet perfect!

  1. Limbile straine

Se spune ca un copil detine o capacitate extraordinara de a invata limbi straine, inca din primii ani de viata. Intr-languagesadevar, micutii prind foarte repede cuvintele noi, iar copilaria reprezinta perioada perfecta pentru a stapani, pe langa limba materna, si o limba straina! Asadar, inca de la gradinita, inscrie-l pe cel mic la cursuri de engleza, franceza sau spaniola, pentru ca acesta sa aiba un atuu important! Cu siguranta, iti va fi recunoscator, mai tarziu.

Acestea fiind spuse, implica-te activ in cresterea micutului tau, pentru a-i asigura o dezvoltare sanatoasa si, totodata, pentru a profita la maximum de curiozitatea, energia si dorinta lui de invatare!