Acest articol este recomandat minorilor care trebuie să ştie că după lugu-lugu urmează nani-nani! Păi ce, mai suntem pe vremea mea (nu că acum aş fi trecută!), când de lugu-lugu auzeai doar la televizor până la vremea majoratului şi concret, dacă apucai să vezi, aşa pe gaura cheii, precum în clipul testului BARZA? Nu. Acum, de lugu-lugu înveţi de la o vârstă fragedă. Prima lecţie îţi este predată în clasa a IV-a. Şi nu aşa oricum. Copiii care abia au învăţat să ţină pixul în mână învaţă cum să facă dragoste, cu alte cuvinte lugu-lugu, dar ceva mai romantic (fotografia din stânga). Oricum nu contează, că în final tot la nani-nani se ajunge. Apoi, prin clasa a IX, când cică sunt adolescenţi şi au curiozităţi mai mari li se recomandă, tot la şcoală, o carte aflată la mare căutare „Jurnalul unui adolescent timid”. Să vezi acolo scene de lugu-lugu! Ce mai, lugu-lugu nu mai este cu „perdea” sau cu restricţii! E pentru cine se prinde repede de cum stă treaba. Aşa că minori, luaţi aminte. Nu de alta, dar apoi fugiţi după testul BARZA! 

manual-scolarCe pot să mai spun eu care am dat de gustul lugu-lugu pe vremea studenţiei? Şi atunci cu multă muncă de lămurire dusă înainte: că stai, că nu aşa, că mai bine mâine, că oare ce urmează…şi tot aşa până când am aflat cum e şi treaba asta cu lugu-lugu. Ce e adevărat trebuie să o recunoaştem: lugu-lugu e de bine: e cu plăcere, cu dorinţă, cu mai vreau şi mai face bine şi la sănătate…

Acum, în viaţă, orice faptă are şi urmări. Iar în cazul lugu-lugu, urmarea e adusă (adică confirmată, mai bine spus) de BARZA şi se numeşte nani-nani. Şi aici, e discutabil, pentru că, în câteva cazuri, cu puţin noroc, poţi să scapi. Însă, ştii cum e: de multe ori socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Cam aşa e şi cu lugu-lugu: când nu te aştepti atunci ai nevoie mai mare de testul BARZA, căci se preconizează că urmează nani-nani.

Una peste alta, mesajul articolului trebuie să fie bine înţeles: se recomandă lugu-lugu când vrei, unde vrei dar cu cine trebuie şi cum trebuie. După lugu-lugu fără perdea urmează aproape întotdeauna nani-nani. Ei bine atunci, apelează la testul BARZA care îţi va limpezi rapid toate gândurile. Când ai confirmarea că nani-nani e pe drum, mai fă puţin lugu-lugu, că după ce a ajuns nani-nani îţi iei ADIO, pentru o bună bucată de vreme, de la lugu-lugu. Şi asta e de bine, că până la urmă, în loc să strigi: „Puiu mami, lugu-lugu?”vei cânta „Nani-nani, puiu mami!”.

PS: Nu disperaţi. Lugu-lugu revine! E adevărat, posibil mai răruţ că-i mai drăguţ, dar revine!

Dar până atunci, iată că spusele mele au şi un sâmbure de adevăr în povestea celor doi care după atâta  lugu-lugu azi, lugu-lugu mâine, au dat fuga după testul BARZA care să le confirme despre sosirea lui nani-nani! Interesant mod de punere în scenă a momentelor „lugu-lugu” şi trebuie să recunosc că au avut mai multă inspiraţie decât academicienii care au scris manualele şcolare.  Poate le vor da idei şi îl vor prelua precum material didactic.