Creșterea și educația fiicei mele sunt prioritare pentru mine. Deși nu petrec cu ea tot timpul pe care eu l-boomerangas fi dorit, am grijă ca și în lipsa mea să primească tot ce are nevoie: atât tot ce ține de alimentație și condiții sigure cât și jucării. Sunt foarte atentă și de cum își petrece timpul liber și mai ales cel petrecut în fața televizorului. Da, și trebuie să mărturisesc: am citit tot ce se poate citi despre statul copilului în fața televizorului, despre gradul de violență pe care îl au desenele animate. Studii peste studii și articole scrise de psihologi bine documentați. În final a trebuit să decid tot singură, alături de fetița mea. Și, cum vremurile s-au schimbat de când mă uitam eu la desene animate am  fost nevoită să mă așez cu Miruna mea, în vârstă de patru anișori, în fața televizorului și să alegem împreună la ce desene are voie să se uite. Așa am împăcat pe toată lumea: eu sunt mulțumită că știu la ce programe se uită copilul meu , iar ea, la rândul ei, este fericită că are voie să se uite la televizor. 

Rezultatul a fost pe placul tuturor: canalul preferat de ambele a fost…cu 100% dintre voturi Boomerang. Alegerea a fost foarte simplă. Și asta pentru că deși sunt foarte multe canale de desene animate, Boomerang a îndeplinit, în primul rând, toate cerințele mele. Și anume, se adresează segmentului de vârstă 4-7 ani, adică exact pentru fiica mea. Programele de desene sunt distractive și mai ales educative. Personajele foarte vesele și pot reprezenta modele pentru Miruna. Are ce învăța din desfășurarea acțiunii. Ca să înțelegi mai bine, ieri fiica mea mi-a spus că noi locuim pe planeta Pământ care se învârte în jurul Soarelui. A învățat de la Animaniacii , un serial de pe Boomerang. Deci, sunt foarte încântată. Să nu mai vorbesc despre coloana sonoră de la episoadele preferate. Mă trezesc până și eu fredonând din Orășelul Leneș, iar la capitolul idei magnifice nimeni nu-l poate întrece pe faimosul motan Garfield, care de altfel se află în topul preferințelor copiilor fascinați de Boomerang.

Pe scurt, este greu să spun ce desene îmi plac mai mult, însă fiica mea, plină de personalitate de altfel, a decis rapid.  Cât despre încântarea fiicei mele, vă las să vă convingeți singuri:

Vestea bună este că încă o dată Boomerang îmi dovedește că am făcut alegerea cea mai bună. Și asta pentru că, pe 2 februarie s-a relansat, fapt ce pe mine mă bucură și mă convinge că este o televiziune în permanență formare și cu foarte mare interes față de publicul țintă. Mai mult decât atât, cum bine se cunoaște faptul că părinții ajung să petreacă foarte puțin timp cu micuții lor, iar seara când vin de la serviciu nu mai au atâta energie pentru joacă, au introdus în grilă o serie de programe, desene atât clasice cât și contemporane astfel încât privitul la episoadele preferate ale copiilor să devină captivante și pentru părinți.  De exemplu, clasicele Tom și Jerry, Looney Tunes sau Scooby-Doo la care se adaugă seriale noi printre care:”Inspectorul Gadget”, „Patrula junglei în acţiune” şi „Mr. Bean”.

Sinspector_gadget_650x300_a0erialul „Inspectorul Gadget” poate fi urmărit din 2 februarie, de luni până vineri, de la ora 16.55. Personajul principal, respectiv faimosul inspector, este echipat cu o varietate de dispozitive care îl ajută să dezlege până și cele mai încrucișate mistere.

Patrula-junglei-în-acțiune-2

Un alt serial nou este „Patrula junglei în acţiune” care poate fi urmărit din 9 februarie, de luni până vineri, de la 16.30. Serialul spune povestea lui Maurice, un pinguin care a crescut în junglă şi care crede că este un tigru feroce.

Cel de al treilea serial nou este  „Mr. Bean”.Acesta este programat pentru a intra în grila de programe  începând cu 13 aprilie, de luni până vineri, de la ora 17.25. Cu toții am îndrăgit celebrul personaj, iar acum transpus într-un serial de desene animate sunt convinsă că acest caracter puțin aiurit al lui Mr. Bean îi va trimite pe tinerii telespectatori într-o lume plină de încurcături.

În plus, Boomerang are și o nouă imagine dar și un website care oferă activități exclusive, jocuri și conținut pentru a înfățişa o experiență completă pentru toți vizitatorii.

Eu sunt foarte mulțumită și încântată de acest pot TV, în plus are o acoperire foarte mare astfel încât oriunde aș merge cu fetița mea, nu pierde niciun episod din desenele îndrăgite.

În concluzie, dacă vreți ca privitul la televizor să devină o sursă de informare pentru micuțul vostru și nu cauza agresivității, iată câteva reguli simple pe care le puteți aplica:

1. Stabiliți împreună cu micuțul vostru când, cum și cu cine are voie să privească la televizor;loogo-boomerang

2.Urmăriți împreună programele lui preferate și comentați-le. Puteți verifica astfel ce a înțeles, ce îl interesează și puteți face completări, corectări, puteți interveni. Discutând, îl ajutați să gândească, să prelucreze informațiile primate, nu să le perceapă pasiv;

3.Nu stați la masă și vă uitați la televizor în același timp. Nu lăsați televizorul pe post de “zgomot de fond”, îl porniți când vreți să vedeți ceva, îl opriți după aceea;