La ora actuala, este dificil sa ne imaginam traiul fara telefoane mobile, deoarece au acaparat ca niste caracatite a caror ascensiune este greu de oprit, piata dispozitivelor moderne. Nu putem nega eficienta si caracterul foarte util al telefoanelor mobile, fiindca ele fac posibila comunicarea inter-umana intr-un mod extrem de simplu. Cu toate ca se vehiculeaza idei care sustin ca aceste aparate pot emite vibratii si radiatii care afecteaza sanatatea umana, ele reprezinta o descoperire stiintifica de proportii.

Suedezul Lars Marcus Ericsson, de profesie om de afaceri, a fost primul care a dat contur proiectului vizand concepul de telefonie mobile, in 1910, cand si-a instalat un astfel de aparat in propriul autoturism. El reusea sa intre in conexiune cu reteaua de telefonie nationala, prin intermediul unor antene bifilare, chiar in timp ce se efectua calatorii prin tara.

Mai tarziu, doi ingineri din fosta Uniune Sovietica, au instalat un telefon intr-o masina, care era in stare sa ia legatura cu reteaua locala, pe o distanta de 20 km.
Dupa un an, in 1947, s-a dezvoltat si ideea telefoniei celulare, iar cercetarile din domeniu au reusit sa aduca imbunatatiri in activitatea de emisie-receptie. Datele arata ca in 1948, 100 de localitati din SUA si mai multe autostrazi beneficiau de servicii de telefonie mobila fara fir.

Ericsson a fost cel care a fabricat primul telefon mobil in intregime automat, iar evenimentul de lansare pe piata a avut loc in anul 1956, iar Martin Cooper de la Motorola, a realizat intaiul telefon mobil practic.
Descoperirile din campul electronicii si al calculatoarelor au revolutionat si ele lumea, interferand cu domeniul telefoniei, caruia i-a adus imbunatatiri vizibile, de-a lungul vremii. Incepand cu anii ’90, telefonia mobila a inregistrat o crestere si o evolutie rapida, noile aparate bazandu-se pe sisteme GSM.

Secolul 21 este de drept considerat cel al vitezei. Faptul ca in doar cateva zeci de ani, telefonia mobila a cunoscut avansuri tehnologice rapide, iar industria telefoanele s-a dezvoltat in mod fabulos, azi aproape fiecare persoana detinand unul sau mai multe asemenea gadgeturi, este graitor. Daca va amintiti, in urma cu aproape 15 ani, pe piata din Romania existau acele telefoane mari de la Nokia, poreclite sugestiv “telefoane-caramida”, datorita dimensiunii mari. Cu ajutorul lor, se puteau efectua convorbiri, fara a se intrerupe semnalul in subsoluri sau trimite mesaje.

Interesant este ca acum nu doar comunicam cu ajutor acestor dispozitive moderne, ci putem sa ne petrecem timpul jucand jocuri interactive, jocuri 3D, meciuri de fotbal cu alti jucatori in timp real, viziona filme si videoclipuri, inregistra date, sa descarcam de pe internet etc. Multitudinea de operatiuni pe care le poate desfasura un telefon mobil de ultima generatie este incredibila! Daca sunteti interesat sa va achizitionati telefoane mobile sau aveti nevoie de accesorii gsm, vizitati cu incredere magazinul nostru online!