De câte ori nu ați fost în situația de a nu găsi un dar potrivit pentru cei dragi? De câte ori nu vi s-a întâmplat să primiți două 02.obiecte decorative ( un dar obișnuit pentru cei care nu vor să dea greș cu un obiect personal gen haine sau bijuterii, parfum) identice sau cel puțin asemănătoare? Să nu mai vorbim de darurile pentru copii…cei care sunt atât de pretențioși atunci când vine vorba mai ales de jucării?

Ei bine acum am descoperit o soluție care să vină în întimpinarea tuturor acestor situații neplăcute. Este vorba despre o echipă de oameni cu multă imaginație și idei frumoase care au creat print 3D București. Mai pe înțelesul tuturor ei vă pot transforma orice idee în realitate. Fie că este vorba despre un obiect decorativ , un obiect cu o formă ciudată , un robot sau chiar personajul preferat din desene animate al copilului tău, această echipă poate face ninuni cu ajutorul imprimante 3D. Tot ce trebuie să faci este să ai modelul digital sau desenul iar ideea va fi pusă imediat în practică. 

Dar hai să vă spun în câteva cuvinte ce este cu printarea aceasta 3D și de ce ar fi avantajos să apelezi …asta pe lângă faptul că totul este unicat…iar un asemenea dar , cu siguranță, va fi păstrat la loc de cinste!

Din câte am citit printarea 3D este un proces de manufacturare aditiva ce constă în transpunerea unui model digital/computerizat, design conceptual, în obiect fizic, real, cu ajutorul unei imprimante 3D ce îl va construi prin depunere succesivă a unor straturi din plastic sau rășină. Și cum o imagine face cât o mie de cuvinte, iată cam despre ce este vorba:

03.

04.-150x150

 

Interesant, nu?  Totul este să ai imaginație, să spui ce vrei, iar cu ajutorul imprimantei 3D dorința devine realitate.

Ar mai fi câte ceva de spus. Cum ar fi faptul că pe lângă o idee reușită de cadou, printarea 3D are aplicații în domenii variate precum arhitectură, urbanism, inginerie, medicină, robotică, design vestimentar, design de obiect, muzeistică.

Cât despre avantaje, cred că deja v-ați dat seama că acestea sunt multiple. Eu voi enumera doar câteva:

  • Reducerea costurilor
  • Optimizarea designului
  • Posibilitatea personalizării
  • Redarea la un grad de complexitate ridicată
  • Scăderea timpului de producție
  • Economia de material
  • Promovarea principiului sustenabilității
  • Reciclare și învechire planificată

Cât despre prețuri, acestea sunt bine gândite iar pentru clienții fideli sau studenți sunt tot timpul oferte avantajoase. În plus pentru printare cu materiale PLA și ABS plătești cu 20% mai puțin în săptămâna 21 – 28 Noiembrie”. Eu deja aștept această perioadă, modelul deja mi l-am ales. Voi?  Iată o idee:

08.

Iar dacă micuții voștri vor fi foarte încântați de aceste obiecte și ar dori să învețe mai multe despre printarea 3D atunci dorința se va îndeplini. Tot la printare 3DBucurești găsiți cursuri modelare 3D pentru copii unde micuții cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani pot explora tehnologia din spatele revoluționarei imprimări 3D. Ei pot învăța elementele de baza ale programelor CAD și imprimă versiuni la scară redusă ale proiectelor lor. Concret, micii inventatori își pot modela roboței, circuite electrice, jocuri video și își pot printa pe loc obiectul imaginat. Eu zic că este un mod constructiv de a învăța lucruri noi și a-și dezvolta imaginația. Și de ce nu…poate chiar descoperi noi talente care vor sta la baza carierei de mâine!

cursuri-copii-print-3d-300x168