Cel mai cool eveniment dedicat mediului online din România. Acesta este Webstock. Spus aşa, ca la carte. Însă, pentru mine, a reprezentat mai mult de atât. Mie mi-a răsădit în suflet o dorinţă nebună de a-mi părăsi job-ul şi a urma, fără regrete, un domeniu fascinant: social media! Da. Şi o spun conştient, asumat.

Cum am ajuns la Webstock? Simplu. Din pură întâmplare. Am aflat de eveniment de pe Facebook şi, mi-14470486_10202165517856152_2638923826411150352_nam amintit că, la un moment dat, îmi povestise sora mea despre evenimentul mişto la care fusese cu ceva ani în urmă şi de la care plecase încărcate cu informaţii utile pentru blogul ei :www.citestecevrei.ro. Mi-am spus că trebuie să ajung şi eu, fără să îmi dau seama cât urma să însemne pentru mine acest lucru. Zis şi făcut. M-am înscris şi iată-mă la eveniment. Multă lume, câţiva bloggeri cunoscuţi – doar virtual -şi alte figuri cunoscute de pe la televizor. Pentru mine, Webstock a început doar din partea a doua a zilei, în prima parte nu am putut ajunge din cauza job-ului (cel de jurnalist la un post local de televiziune din Buzău).

Conferinţele au fost, pentru mine, super tari. Oameni frumoşi care şi-au adaptat discursurile cât să nu plictisească. Speakeri bine pregătiţi, informaţi. Români care au avut curajul de a-şi urma visurile. Oameni care poate au renunţat la confortul unui loc de muncă, cu salariu fix, la libertatea de a lucra pe cont propriu. Tot respectul! Şi aici aş enumera doar pe câţiva dintre cei, care, dintr-un motiv sau altul, m-au impresionat prin dedicarea pe care o au faţă de ceea ce fac, curajul de merge mai departe într-o lume în care doar cei puternici răzbat: Alexandru Negrea, Sabina Cornovac, Manafu,  Cristian Florea , Anca Gheorghe şi lista poate continua.

Webstock este un eveniment de la care este imposibil să pleci fără nimic. Tot timpul pleci mai bogat decât ai venit: fie că vorba despre informaţii noi – şi slavă Domnului că ediţie după ediţie, aici au curs premierele, de tot felul – fie cu prieteni noi, sau pur şi simplu te întorci acasă încărcat de bună dispoziţie, pozitivism şi cu experienţă pe care abia o aştepţi să o retrăieşti anul viitor.

Aş vrea totuşi să vă împărtăşesc şi vouă căteva dintre lucrurile pe care eu le-am reţinut, deşi pentru informaţia brută vă îndrum să vizionaţi înrehistrările online pe site-ul Webstock 2016 . Iată ce m-a învăţat pe mine Webstock:

  • reuşeşti când pui pasiune şi dedici timp făcând ceea ce îţi place
  • pune preţ pe munca ta; fii de succes şi cere să fii plătit pentru asta
  •  încearcă să fii cât mai bun în ceea ce faci; informează-te şi ţine pasul cu tot ce este nou

Cât despre informaţiile utile pe care le voi aplica în colaborările pe care le am cu diferite branduri cât şi în activitate mea de blogger sunt:

  • nu există campanii de promovare cu un singur articol pe blog
  • emoţia transmisă prin clientului contează
  • poţi promova articole şi pe Linkedin
  • video e la putere!
  • plus un super studiu despre cea mai noua aplicaţie din România , respectiv Snapchat, prezentat în premieră la Webstock
  • plus cele mai tari proiecte din mediul online premiate la Gala Webstock
  • plus omul online al momentului – nimeni alta decât faimoasa deţinătoare a proiectului „Jamila Cuisine”

Îndiferent de ceea ce am reţinut eu sau, recomand tuturor oamenilor de online să meargă cel puţin o dată la Webstock. Eu deja îl aştept pe cel de anul viitor, sper invitat dintr-o altă poziţie decât cea de blogger la început de drum.

Ps: Fografiile gasite pe pagina de Facebook postate de Alin Popescu. Mulţumesc!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Am ascultat oameni minunaţi, bine pregătiţi, curajoşi şi stăpâni pe propriile forţe. Este vorba despre speckearii