Un obiectiv major pe care il are orice companie este, fara indoiala, motivarea angajatilor, pentru ca acestia sa fie cat job satisfactionmai eficienti si cat mai dedicati cu privire la activitatea lor profesionala. Desi cei mai multi manageri tind sa apeleze la bonusurile salariale, studiile efectuate in aceasta directie au demonstrat ca strategiile non-financiare sunt mult mai eficiente atunci cand vine vorba despre acest subiect.
Pe langa un salariu corespunzator, care sa fie direct proportional cu efortul depus de catre acestia, salariatii au nevoie si de alte tipuri de beneficii, cum ar fi siguranta si profesionalismul. In cazul in care detii o afacere si vrei sa ii determini pe angajati sa se implice mai mult in acest business, trebuie sa cunosti urmatoarele strategii.

Care sunt cele mai eficiente strategii pentru motivarea angajatilor

  • Sentimentul de siguranta

Pentru a-ti determina angajatii sa fie cat mai productivi trebuie, in primul rand, sa le satisfaci cateva nevoi esentiale. Una dintre aceste necestitati este siguranta, pe care le-o poti oferi atat prin intermediul asigurarilor sociale si de sanatate,  cat si cu ajutorul sistemelor de securitate. Acest aspect este unul extrem de important, intrucat personalul nu poate da randament daca se simte in pericol la locul de munca. Strategia sigurantei poate fi implementata cu ajutorul unor camere de supraveghere wireless de la Atu TECH, numite si sisteme de supraveghere pentru birou. Daca vei adopta aceasta metoda, angajatii vor fi mai motivati si, ca un bonus, vei putea preveni vandalismul si frauda.Surveillance-560x372

  • Profesionalismul – un factor cheie

In ciuda faptului ca cele mai multe companii considera ca profesionalismul se rezuma la pregatirea membrilor firmei, acesta poate fi demonstrat si prin alte modalitati. In primul rand, pentru a da dovada de profesionalism, trebuie sa le oferi angajatilor tai conditiile minime de confort si igiena. In orice institutie care se respecta exista produse pentru curatenie de calitate, cum sunt cele de pe https://www.arli.ro/produse-de-curatenie, fie ca vorbim despre aspiratoare, produse pentru toaleta sau cosuri de gunoi. In al doilea rand, toti angajatorii care vor sa isi motiveze personalul prin aceasta metoda, trebuie sa puna la dispozitia salariatilor si echipament tehnologic performant si produse de papetarie si birotica.

  • Consolidarea echipei

Specialistii in resurse umane sustin faptul ca oamenii sunt mult mai productivi atunci cand lucreaza intr-un mediu familiar. Din acest motiv, ar trebui sa ai in vedere consolidarea echipei, prin organizarea de teambuilding-uri, dar si prin activitati interactive. Pentru a reusi acest lucru, expertii recomanda alegerea unui loc cu o atmosfera calda si intima si care, totodata, are semnificatii istorice si culturale puternice. O astfel de locatie este Domeniul Culcer – cazare in apropiere de Cheile Sohodolului – unde sigur toti angajatii tai se vor bucura de o experienta inedita. Avantajele pe care le prezinta Casa Culcer face ca aceasta sa fie locatia ideala pentru scopul tau. Pe langa faptul ca domeniul este inchiriabil integral, persoanele care se cazeaza aici pot beneficia de activitati distractive si de relaxare. De asemenea, serviciile oferite se pliaza pe gusturile oricui, iar peisajele si imprejurimile sunt cu adevarat deosebite. Ofera-le salariatilor tai ocazia de a se cunoaste mai bine intr-o astfel de locatie si, fara indoiala, vei avea numai de castigat!tiroliana

  • Organizarea de concursuri

Asa cum am mai spus, recompensele non-financiare sunt cele mai eficiente in acest proces. Pentru a obtine ceea ce iti doresti din partea angajatilor tai, poti organiza concursuri cu premii diverse (bilete la teatru, excursie pentru doua persoane etc.). Aceasta metoda este eficienta din doua motive. Primul este acela ca starnesti competitivitatea, lucru care duce, inevitabil, la un grad mai mare de eficienta. Al doilea este reprezentat de faptul ca iti rasplatesti angajatii intr-un mod iesit din comun, iar asta ii va determina sa se implice mai mult, intrucat vor observa ca fiecare in parte este important pentru afacerea ta.

Prin urmare, daca vrei ca firma ta sa creasca si ca angajatii sa se implice in tot ceea ce fac, trebuie sa ii motivezi in permanenta. Poti alege una dintre aceste strategii sau la poti incerca pe toate, pana vei constata care este cea mai potrivita pentru compania ta.