Sa iti achizitionezi propriul apartament este, in mod cert, una dintre cele mai importante investitii pe care o vei face in viata. De aceea este de dorit sa faci o alegere inspirata, pe care sa nu o regreti mai tarziu si sa intelegi ca daca te grabesti sa iei o hotarare in acest sens doar pentru a te muta mai repede nu te va ajuta deloc, ba din contra. Exista riscul sa nu faci verificarile necesare apartamentului si sa te trezesti cu defectiuni care te pot pune in incurcatura.  

De aceea, daca iti doresti sa te muti intr-un mediu prielnic unui trai decent, asa cum meriti, citeste, cu atentie, informatiile de mai jos, caci te vor ajuta sa acorzi o atentie sporita detaliilor pe care esti tentat sa le neglijezi.

Iata ce sa faci inainte de a te muta definitiv:

  • Este adevarat ca echipa de constructie are rolul de a verifica locuinta pentru a rezolva ultimele retusuri inainte de mutare, in cazul in care este nevoie de asta. Totusi, este important sa nu pierzi din vedere verificarea pram, cu o importanta majora, intrucat abaterile de la normele legale pot afecta mai tarziu si este indicat sa eviti asta inca de la inceput. Astfel, poti sa vezi cat costa acum o verificare pram pentru a te asigura ca imobilul in care te muti nu reprezinta un pericol pentru tine.
  • Este important sa mergi sa discuti cu administratorul de bloc pentru a te inscrie in asociatia de proprietari. In acest fel vei afla date importante privind platile la intretinere, parcare, ziua de colectare a gunoiului si altele. Va trebui sa dai la randul tau informatii privind numarul persoanelor care vor locui in apartament si probabil ca vei lasa o copie de pe buletin si un numar de telefon.
  • Mare atentie la instalatiile electrice din casa. Fie ca e nevoie de inlocuirea acestora, ori de o simpla verificare, apeleaza intotdeauna la specialisti pentru lucrari electrice de orice tip. In acest fel te asiguri ca noua locuinta dispune de tot ce ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatea fara niciun fel de grija.
  • Pune pret pe securitatea apartamentului in care te muti si verifica inainte de orice daca blocul detine camere de supraveghere si interforn. Ai putea sa propui aceste masuri de securitate locatarilor in cazul in care lipsesc. De asemenea, ai face bine sa schimbi incuietorile.
  • Nu mai amana momentul si fa-ti o asigurare pentru locuinta, in asa fel incat sa fii acoperit in cazul in care te surprind anumite evenimente neplacute. Ai putea sa inchei si o polita suplimentara. Nu are cu ce sa te incurce!

Este important ca inainte sa te muti definitiv intr-un apartament in care urmaresti sa locuiesti o perioada cat mai indelungata de timp sa te asiguri ca totul este in regula pornind de la toate cele 5 lucruri mentionate anterior.