Îmi plac oamenii frumoși, ambițioși și mai ales dedicați profesiei pe care și-au ales-o. Așa este și Joița Lucian, un fotograf de nuntă din București. Nu-l cunosc personal, însă a fost suficient să-i citesc site-ul și să-mi dau seama de munca pe care o depune în meseria de fotograf de nuntă. A fost suficient să-i văd munca (fotografiile de nuntă, fotografiile de botez) pentru a-i simți dedicarea cu care face fotografie. 10341734_716369251734861_2895879895514019141_nSunt aspecte care pe mine m-au convins că este fotograful de nuntă din București pe care l-aș alege indiferent de evenimentul pe care l-aș avea de fotografiat. Pentru că este un fotograf care face ce îi place și atunci cu siguranță în fotografia pe care el o va face se va simți pasiunea pe care o are pentru această meserie. Cu siguranță că nu va fi ca unul din acei angajați care așteaptă să se facă ora patru când i se termină programul pentru a rupe ușa. Cu alte cuvinte nu se va gândi la evenimentul meu ca o sursă de venit (deși fotografia îi va aduce și bani) ci o va lua ca pe o experiență de unde el are încă ceva de învățat, o oportunitate pe care el o are pentru a-și dovedi toate cunoștințele dobândite până atunci, o ocazie în care talentul și dragostea pentru fotografie vor fi cele care îl vor ghida atunci când va apăsa butonul declanșator al aparatului de fotografiat. 

E curios cum poți spune atât de multe cuvinte frumoase despre un fotograf de nuntă pe care nici nu îl cunoști însă consider că acesta este cel mai important atunci când îți alegi persoana căreia îi vei încredința unul dintre cele mai importante  evenimente din viața ta. Degeaba vine un fotograf profesionist, cu un portofoliu de sute de evenimente, cu poze care poate ți se par ok la prima vedere, dacă nu îl simți pe acel om ca fiind un pasionat de fotografie de nuntă. Pentru acela va fi doar un 10313524_707486339289819_7885890556170962197_neveniment din care va scoate bani, își va asuma un număr de fotografii, un album  și cam atât. Ei, pentru mine altceva contează, să am alături un fotograf de nuntă dedicat, care să surprindă și acele momente simple dar magice, unice în viața mea, să reușească să transmită prin fotografia de nuntă magia clipei care peste ani va reuși să-mi stârnească aceleași emoții sau poate chiar mai mari ca atunci când le-am trăit prima dată.

Joița Lucian este fotograful de nuntă din București  care mi-a transmis mie, unui străin care nu i-a cunoscut pe niciunul dintre protagoniștii fotografiilor sale de nuntă, emoțiile pe care mirii le-au avut în momentul fotografiei. Eu asta numesc artă fotografică! Iar asta se face cu talent, pasiune, dedicație dar și mult antrenament.

Iar dacă ne uităm atent pe site-ul lui, toate aceste lucruri sunt dovedite. Iubește fotografia – o spune chiar el ”doresc să vă împărtășesc despre mine că iubesc fotografia ….îmi place să scot din fotografie tot ce se poate mai mult”. Are stagii de pregătire interne și internaționale, îi place ca în jurul lui să fie oamenii pregătiți, care sunt autorizați în fotografie (deci nu lucrează cu amatori , iar pentru mine asta e calitate!). Investește în tehnică, deci este într-o continuă pregătire și vrea să ofere clientului fotografie de cea mai bună calitate, sau aș putea spune fotografie de nuntă ”în pas cu moda”.

fotograf nunta Bucuresti
fotograf nunta Bucuresti

Ce mai, pe mine Joița Lucian m-a convins că este fotograful de nuntă din București pe care l-aș alege atunci când aș vrea fotografie de nuntă, fotografie de botez sau pentru orice eveniment!

Dacă mai aveți nevoie de vreo dovadă, iată câteva fotografii uimitoare: