Crăciunul este despre noi. E bucurie, e plăcerea de a fi noi, relaxați, înconjurați de chipuri dragi. Crăciunul este tradiție și familie. Este momentul când fruntea se descrețește, când ridurile dispar, când chipul ni se luminează de zâmbete, și sufletele ni se inundă de fericirea de a fi…acasă. Este momentul când bunătățile pregătite cu atâta grijă de dragoste de mama ne fac să mâncăm mai mult fără să ne gândim la dieta drastică din timpul anului. Crăciunul este bucuria de aduce bucurii în sufletele celor aproape sufletului nostru. O vorbă bună, un zâmbet dăruit parcă cu mai multă candoare sau un dar simbolic, toate fac Crăciunul meu magic. Așa este Crăciunul meu și abia îl aștept.Gândul îmi zboară cu fiecare fulg de nea pe care îl zăresc pe fereastră, cu fiecare aromă de scorțișoară care îmi îmbată simțurile în fiecare dimineață, când trec, în drum spre serviciu, pe lângă toneta de ceai și cafea. Mă trec fiori de bucurie de fiecare dată când un colind îmi încântă auzul și mă face să îmi doresc să fie Crăciun. Al meu Crăciun magic, alături de minunea mea vie dăruită de Dumnezeu cu puțin timp înainte de un Crăciun, tocmai pentru a avea magia alături de mine, tot restul vieții.

Au trecut de atunci opt ani și Crăciunul este parcă de fiecare dată și mai plin de magie. De momente unice care încep încă de pe acum când, cu grijă, ”scotocesc” prin dorințele ei pentru a afla ce va aduce Moș Crăciun. Cu răbdare, totul mi se dezvăluie și ca un ajutor de nădejde , spiriduș fidel, îl fac munca mai ușoară celui mai ocupat Moș , în noaptea de Crăciun.

Spiritul Crăciunului se înțețește odată ce orașul meu îmbracă haina de sărbătoare. Luminițele colorate, girlandele și figurinile, îmi arată că magia este aproape de mine. Eu trebuie doar să fiu atentă și să mă bucur de fiecare clipă. Crăciunul este aproape. Așa că îmi iau voia bună , o cană de ciocolată caldă în care adaug un praf de scorțișoară, și pe ritmul cald al colindelor …trec la treabă. Globulețele viu colorate, girlandele cu fundițe roșii, și ființele dragi: un pui de om gingaș pentru care împodobitul bradului este bucuria de a face ceva frumos și mai ales de a oferi un ajutor.

Magia Crăciunului plutește în aer și aroma lui vine din bucătăria mamei. Acolo se trudește de zor de dimineață. Se fac cele mai bune sarmăluțe, cozonaci și bineînțeles biscuiții special pentru Moș Crăciun. Totul trebuie să fie gata până la lăsarea nopții . Atunci cu toții ne strângem lângă bradul frumos împodobit și , cu prăjiturele și laptele pregătit îl așteptăm pe Moș Crăciun, încărcat cu daruri. Am fost cuminței așa că va veni negreșit. Atmosfera este încărcat de emoție, cineva stă cu sufletul al gură și repetă cântecelul pentru Moș. Ne amuzăm și ne bucurăm. Este Crăciunul și totul este magic…și ca printr-o magie apare și Moș Crăciun, cu două ajutoare…

Este veselie mare…este Crăciunul meu magic pe care abia îl aștept și anul acesta: cu oameni dragi, chipuri frumoase, frunți descrețite, zâmbete largi, voie bună și multă bucurie. Așa arată povestea mea de Crăciun pe care îmi place să o scriu, să o simt, să o trăiesc în fiecare an tot mai intens, mai conștient , mai plină de bucurie, cu inima deschisă și în familie.

Cea de anul acesta a început prin acest articol și va continua pe 4 decembrie cu o altă ”Poveste de Crăciun” spusă de Opera Comică pentru copii la Sala Polivalentă, într-un spectacol în regia Cristian Mihăilescu, ajuns deja la a patra ediție. Este o poveste muzicală unde atmosfera de sărbătoare va aduce mai aproape magia Crăciunului mai ales când pe scenă vor urca artiștii Baletului Operei Comice pentru Copii care vor aduce cu ei invitați surpriză.