Sate întregi, zeci de mii de oameni, nu au apă bună de băut. Este realitatea din România rurală, în anul 2021. La Buzău, de exemplu, 14 comune nu au rețea de aprovizionare cu apă a populației și mai grav este că în aceste zone nici apa din fântâni nu este bună de băut. O realitate cruntă pentru copii și bătrâni care se expun zilnic unui risc sanitar cu repercursiuni destul de grave. O situație cunoscută atât de autoritățile de sănătate publică, de primarii comunelor respective și chiar de cei care sunt nevoiți să consume o apă plină de nitriți, nitrați, bacili coli, Escherichia coli, enterococi dar care, din păcate, persistă de ani buni. Un pericol de sănătate publică care poate duce la intoxicații acute grave la copiii cu vârste de până la trei ani, în timp ce bolnavilor cronici și bătrânilor le poate provoca  « boala apei » manifestata prin: grețuri, vărsături, dureri de cap (cefalee), amețeli, anemie.

Cu alte cuvinte, pentru o sănătate de fier apa pe care o consumăm este vitală. Asta pentru că, potrivit specialiștilor, apa este cel mai important nutrient, reprezentând 60% din greutatea corpului, având numeroase roluri precum reglarea temperaturii organismului, menținerea echilibrului fluidelor și electroliților sau menținerea echilibrului ph-ului, fiind totodată și un foarte bun detoxifiant.

Din fericire, pentru toți acești români care nu au o sursă de apă de calitate dar și pentru toți cei care vor să aibă garanția unui produs 100% românesc și sănătos, există gama de apă îmbuteliată de la Borsec.

Cu o tradiție de secole, apa Borsec este este un brand 100% românesc ce oferă de 215 ani un strop de sănătate și puritate prin apa obținută din izvoarele Borsec, fiind considerată Regina Apelor Minerale.

Izvorâtă din inima Borsecului, apa minerală a fost îmbuteliată industrial pentru prima dată în 1806, iar de atunci se oferă tuturor ca un strop de sănătate și puritate naturală.

În cei 215 ani de tradiție și prestigiu, de când se găsește pe mesele românilor, Borsec a convins că este cea mai bună. De exemplu, cercetătorii care au studiat, încă din 1687, calitățile curative ale izvoarelor Borsec au arătat multiplele beneficii asupra metabolismului. Mai exact, studiile au dovedit că apele minerale naturale din Borsec sunt ape bicarbonatate, calcice, magneziene, sodice, hipotone, neferuginoase, respectiv cu un conținut foarte scăzut de fier. Această diversitate de constituenți chimici naturali conferă apei calități curative deosebite. În plus, au un conținut echilibrat de minerale, un conținut scăzut de fier şi o concentrație ridicată şi stabilă de CO2 natural.

”Conform studiului ştiințific realizat în anul 2006 de Institutul pentru Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C. Paulescu privind „Influența consumului de apă minerală Borsec plată și carbogazoasă asupra metabolismului glucidic și stresului oxidativ la persoanele cu şi fără diabet zaharat” s-au demonstrat că independent de tipul de apă minerală Borsec consumat (plată sau carbogazoasă) sau de durata consumului, s-a constatat un efect diuretic cu scăderea concentraţiei de sodiu şi potasiu urinar cu rol antilitiazic. Consumul de apă minerală natural carbogazoasă Borsec are un efect pozitiv, în proporţie de 90%, privind manifestările digestive din cadrul neuropatiei diabetice. Pe termen scurt s-a observat o creştere semnificativă a amplitudinii fluxului sanguin periferic, efect apreciat prin pletismografie, în special după apa minerală Borsec carbogazoasă. La pacienţii obezi incluşi în loturile de studiu s-a constatat că un consum fracţionat de apa Borsec (300 ml de 5 ori pe zi) a contribuit semnificativ la scăderea în greutate prin inhibarea apetitului” informează reprezentanții Borsec pe site-ul brandului.

Toate aceste caracteristici poziționează apa Borsec ca fiind una dintre cele mai bune ape minerale naturale, fapt dovedit și prin multitudinea de premii, medalii și titluri obținute în toți acești ani.

De altfel, Borsec a fost declarat „Cel mai puternic brand românesc”, dar și cel de „Superbrand”,  devenind în cei 215 ani una dintre valorile naționale și un brand apreciat de consumatori.

Pentru mine apa minerală naturală Borsec este, înainte de toate, o sărbatoare în sine. O sărbătoare a tinereţii perpetue, a sănătății, vitalității şi energiei nestăvilite. A tinereții, pentru că mă ajută, datorită efervescentei sale persistente şi amuzante, să mă mențin tânără şi veselă dar și cu o greutate a corpului de invidiat. A sănătății, a vitalității şi energiei pentru că fiecare pahar cu apă Borsec mă încarcă de energie benefică, putând astfel să fac față unui program haotic de peste zi.

În concluzie, sănătatea pentru fiecare dintre noi se servește în pahare cu apă Borsec!