Tuturor ne place să ne lăudăm micuții. Ai noștri sunt cei mai cuminți, cei mai frumoși și mai ales…cei mai inteligenți. 1285 Însă, avem tot timpul dreptate? De asta, poate ar fi bine, să fim realiști și să le verificăm, din când în când, cunoștințele și mai ales nivelul de înteligență. Așa le vom putea descoperi la timp înclinațiile și mai ales lacunele, acolo unde este cazul.  Sau, poate vom avea o surpriză plăcută și vom descoperi un mic geniu!

Pentru voi, mămici, am căutat câteva site-uri unde puteți face teste de inteligență online. Astfel, pentru micuții cu vârste apropiate de trei ani am găsit testul Brigance. Sau dacă vă este mai ușor, puteți cumpăra cartea ”Prima mea carte de teste”, pe care acum o găsiți la prețul de 10, 40 lei, în librăria Teora.

În cazul școlarilor, o variantă ar fi www.ceimici.ro   sau www.clopotel.ro, unde de altfel găsiți și teste de cultură generală pentru toate vârstele.

Cât despre specialiști, aceștia susțin că majoritatea copiilor nu au nevoie să fie testați din acest punct de vedere până la vârsta intrării la școală. Alții susțin că rezultatele unui astfel de test sunt relevante abia după vârsta de cinci ani.

După cum vedeți părerile sunt împărțite, iar eu consider că rămâne la alegerea fiecărui părinte cum își crește copilul și ce metode are pentru a-i testa cunoștințele sau IQ-ul. Apropo, se spune că acei copii care aveau coeficientul de inteligență peste 130 era considerați supradotați, iar cei care obțineau la un test de inteligență un rezultat cuprins între 85-115, aveau o inteligență medie.

Record de inteligență ! Și ca să închei într-un mod surprinzător vă spun despre recordul de inteligență descoperit în acest an în Marea Britanie: Un copil de doi a obținut la un test de inteligență scorul 141, fiind astfel acceptat în Mensa, societatea oamenilor cu cele mai scoruri IQ.  După numai doi ani de viață, micuțul știe deja să scrie peste 100 de cuvinte, poate efectua adunări și scăderi și știe să numere până la 1.000 în engleză, până la 20 în spaniolă și japoneză și până la 10 în franceză.

Ce ziceți? Asta da record, nu? Vedeți aici: http://www.youtube.com/watch?v=riNZCfmcku4