Când avea doi ani. Răspunsul meu. Nu sunt mândră de el, dar trebuie să îmi asum. Tocmai de asta m-am decis să scriu acest articol. În această perioadă, la Buzău se organizează prima ediţie a Festivalului de Teatru Independent. Un eveniment de amploare care se desfăşoară timp de şapte zile. Vor fi seri pline, cu două spectacole, iar pe scenă vor urca atât actori cunoscuţi cât şi tineri talentaţi aflaţi la început de carieră. Un eveniment care promite mult şi care cu siguranţă îi va bucura pe toţi cei care se vor încumeta să lase serialele sau emisiunile de la ora 17.00 pentru a ajunge la ora 18.00 la Teatru  „George Ciprian”, acolo unde vor fi jucate cele 11 piese de teatru de comedie. Se va râde, se va glumi şi se va aplauda din tot sufletul. Cel puţin aşa au promis actorii,ambasadori ai festivalului.

Însă, aşa cum am spus, am pornit acest articol din prisma mamei care nu şi-a mai dus copilul la teatru de câţiva ani. Da, am luat parte la alte evenimente, scenete, filme de cineva, etc…însă nu e acelaşi lucru. Nu a simţit emoţia transmisă de actorii încărcaţi pozitiv, care urcă cu bucurie pe scenă şi care nu îşi doresc să-şi facă publicul să se simtă bine. Ei bine eu asta îmi doresc să trăiască copilul meu. Şi acum acest festival îmi ocazia. Sâmbătă şi duminică vor fi jucate două piese speciale pentru cei mai mici dintre iubitorii de cultură.

SAMBATA, 8 oct., ora 11.00 – IMPROVIZATIE PENTRU COPII CU TRUPA „LITTLE IMPRO” Teatrul George Ciprian. Intrarea libera!
———————————————————————
DUMINICA, 9 oct., ora 11.00 – TEATRU PENTRU COPII: MUZICANTII DIN BREMEN, dupa Fratii Grimm. Cu: Veronica Popescu, Magda Condurache, Stefania Dumitru si Cristi Martin. Teatrul George Ciprian. Intrarea libera!

Eu le mulţumesc pe această cale organizatorilor şi abia aştept să trăiesc alături de copilul meu bucuria şi emoţia unui spectacol reuşit. Deci, pentru cei care vă iubiţi copii, haideţi la teatru!

Dacă nu v-am convins, iată un trailer după piesa ce urmează să fie jucată la Buzău, însă realizat la Teatrul din Baia Mare