Halloween sau Sf. Valentin sunt doar două dintre obiceiurile importate. Inutile aș spune eu. Însă nici nu-i condamn pe cei care au decis să le păstreze. Și dacă tot avem această înclinație de a importa obiceiurile altora eu aș spune că le luăm și pe cele utile. Care ne-ar face viața mai ușoară și mai frumoasă. Un exemplu foarte bun de urmat este cel al stikerelor decorative. Acestea au apărut în urmă cu aproximativ 9 ani în Franța , fiind mai întâi folosite doar pentru decorarea vitrinelor magazinelor. Doi ani mai târziu, adică prin 2007, ”euforia” stikere a luat amploare, astăzi acestea fiind folosite practic pentru orice suprafață: geam, perete, dulapuri, tavane, podele. Singura condiție este să alegi stikerul potrivit suprafeței ce urmează să fie aplicat. 

Practic, cei care l-au folosit au realizat că reprezintă cea mai simplă metodă, rapidă, eficientă și plăcută pentru decorarea oricărei suprafețe. Avantajele sunt multiple însă cel care m-a convins pe mine să apelez la un stiker este faptul că poți da în doar câteva minute o nouă față oricărui colț de perete din orice cameră. Mi-am pus amprenta într-un mod care nu a implicat nici prea multă muncă nici prea mulți bani , iar la final am transformat ambientul într-un spațiu pe gustul meu, care mă reprezintă în totalitate. În plus, atunci când aceste stikere sunt folosite pentru decorarea peretelui poate face minuni: de exemplu stikere pentru perete precum ”1 metru de natură” pe care l-am găsit pe lipicios.ro poate oferi unei camere mici senzația de spațiu…

(Oferta pe Lipicios este următoarea: Prețul este de 65 de lei, iar dimensiunile sunt de 100cm pe 21 de cm. Important este că stikerul poate fi personalizat în funcție de culorile dorite de fiecare client)

1-metru-de-natura~91616

…de asemenea poate acoperi mici imperfecțiune ale peretelui. Un alt avantaj genial este faptul că se pot lipi și dezlipi foarte ușor, astfel încât acestea pot fi schimbate în funcție de anotimp…sau de ce de sărbătoare. De exemplu, tot pe lipicios.ro am găsit această variantă pentru un peisaj de toamnă.

(Ofertă Lipicios.ro: Prețul este de 90 de lei, iar dimensiunile sunt de 60 cm pe 90 cm. Acest stiker mai poate fi găsit și în variante mai mari. De asemenea, culorile pot fi schimbate după dorința clientului)

peisaj-de-toamna~8200412

Aceste stikere  de perete pot reprezenta și un mod original pentru decorarea camerei copilului cu personaje inspirate din lumea poveștilor sau cu animăluțele preferate. Pentru că se pot dezlipi ușor acestea pot fi schimbate pe măsură ce juniorul crește. Pe de altă parte, economisești spațiul din cameră, micuțul având astfel mai mult loc de joacă. Cu stikere scapi de tablourile de pe pereți sau alte postere care nu fac altceva decât să găurească pereți  și pot fi considerate idei învechite de decor. Tot Lipicios.ro vine cu idei ingenioase pentru decorarea camerei copiilor: zâne, fluturași, albinuțe, cățeluși drăgălași, pisicuțe sau elefanți zburători, flori colorate sau faimosul Silvester. Pentru Miruna mea eu am ales această minunată” Zână” despre care i-am povestit că este Zână Măseluță care îi va aduce cei mai frumoși dințișori! Prețul a pornit de la 75 de lei pentru 60 cm pe 80 cm. zana~8200312

Așa cum am mai spus cu stikere poți decora orice suprafață, iar Lipicios.ro vine și la acest capitol cu o gamă variată de modele. De exemplu are disponibile modele pentru decorarea ghivecelor cu flori, a laptopurilor sau a mașinilor. În plus, periodic Lipicios.ro vine cu promoții, iar credibilitatea magazinului online poate fi verificată la secțiunea mărturii, unde clienții au împărtășit impresiile după ce au cumpărat stikere de  pe site.

Și acestea fiind spune, eu vă doresc spor la decorat!