Ca mamă, educația copilului meu este foarte importantă. De multe ori m-am întrebat cum să fac pentru ca micuța mea să crească armonios. Nu îmi doresc un copil perfect dar, în schimb, vreau să fie unul fericit. Și pentru asta de multe ori am stat, poate chiar și ore în șir privind-o, să observ ce-i place. Este foarte important să-i încurajez fiecare gest care o face fericită și mai ales îi dă încredere în propria persoană.image

Și uite așa, încă de când avea câteva luni am observat mișcările delicate pe care le făcea la auzul muzicii. Nu a trecut mult timp și fetița mea făcea primii pași de dans. Unul haotic, înțeles doar de ea, însă era important că se distra și îi plăcea să se miște toată ziua, fără să obosească. Pentru mine a fost suficient să iau o decizie: să o înscriu la cursuri de dans pentru copii. Alegerea a fost una mai mult decât potrivită mai ales că eram conștientă de toate beneficiile pe care i le poate aduce dansul.  Pentru ea se deschidea o lume nouă, o lume a frumosului în care se va lăsa dominată de sentimentele și trăirile ce vin din interior. Stresul, anxietatea, răul din exterior sunt învinse prin dans. Creșterea copilului devenea armonioasă. Dansul îi oferea eleganță, siguranță, încredere în ea și mai ales carisma de care ar avea nevoie în orice moment al vieții, indiferent de vârstă.

În plus, atât pentru fetițe cât și pentru băieți, practicarea unui sport este mai mult decât indicat. Atât datorită beneficiilor asupra corpului fizic cât și asupra minții. Iar dansul reprezintă, din punctul meu de vedere, combinația perfectă între sport și eleganță. Dansând își va forma o postură elegantă, un corp armonios dar și o gândire pozitivă, creativă. Energia pe care o poate trăi prin dans este exact ce ar avea nevoie fetița mea pentru a fi creativă, puternică pentru a face față provocărilor cotidiene. Capacitatea de concentrare, atenția și forța fizică i se dezvoltă prin dans.

Triumph Dance Academy, cursuri dans București

Așa că fără să stau fără prea mult pe gânduri am căutat locul potrivit unde fetița mea urma să petreacă ore importante din viața ei. Sau altfel spus unde urma să o schimbe dintr-un copil obișnuit într-unul cu mai multă încredere în el, echilibrat, armonios, sensibil și plin de energie pozitivă. Rezultatul nu a întârziat să apară și am găsit cursuri dans București. Mai exact, școala de dans Triumph Dance Academy București. Nu mi-a fost greu să o aleg pentru că știam că îmi las copilul pe mâinile unui profesionist. Nu este o școală înființată de amatori care vor să mai scoată niște bani pe seama unor părinți bine intenționați. Triumph Dance Academy este înființată de Iulian Panait – dansator profesionist, dublu campion național, dublu vicecampion național și reprezentant al României la trei Campionate Mondiale de dans sportiv. Un alt aspect care m-a determinat să spun ”Da” acestei școli a fost faptul că tuturor copiilor li se acordă o atenție deosebită, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire. Cursurile sunt structurate pe grupe de vârstă astfel încât, consider, că și micuții se vor simți în largul lor și mai ales vor putea socializa mult mai ușor. Cum fetița mea are cinci ani am înscris-o la grupa de vârstă 4 și 6 ani pentru începători.  Pe viitor, sperăm să ajungem la intermediari și de ce nu avansați sau poate chiar profesioniști…acesta fiind un alt aspect care m-a încurajat să-mi îndrum copilul către dans: faptul că i se deschide o lume a competițiilor, o lume în care reziști dacă ești muncitor, ambițios. Toate acestea fiind calități pe care eu mi le doresc la copilul meu atât acum dar mai ales când va fi un adult nevoit să înfrunte ”lumea”.

Cât despre stilurile de dans pe care le poate face,  Triumph Dance Academy are o paletă largă de la dansuri latino (cha cha, samba, jive, rumba, paso doble) , dansuri standard ( vals lent, quickstep, vals vienez, tango, slow fox ) dar și dans modern. Personal ador eleganța valsului dar și pasiunea trăită printr-un dans de rumba, însă alegerea îi aparține micuței mele alături de instructorii care sunt convinsă că-i vor găsi atuurile astfel încât să o îndrume spre ceea ce i se potrivește cel mai bine.

Dansul este o artă și tocmai prin faptul că o poți practica încă de la cea mai fragedă vrâstă devine unică. Cu cât vei îndrăgi dansul mai mult cu atât vei fi deschis spre o lume a frumosului, a sensibilului. Cu cât vârsta la care îți vei duce copilul la dansuri cu atât creșterea și dezvoltarea lui ca om va fi mai armonioasă, cu un echilibru perfect între corp și spirit.