Nimic nu e mai frumos ca perioada copilăriei. A mea a fost senzațională. Și nu pentru că avea tabletă, laptop sau jucării zburătoare, vorbitoare sau mai știu eu ce vacanțe exotice ci pentru că am crescut până la vârsta de șase ani și jumătate la bunicii din partea mamei. Așa erau timpurile și mă bucur că au fost așa. Părinții mergeau la serviciu iar la țară, imediat cum am scăpat de ”sânul mamei”. Nu îmi aduc aminte foarte multe lucruri, doar frânturi însă am și acum ”vii” poveștile bunicilor, care încă îmi sunt alături, deși sunt aproape la vârsta de 80 de ani. Ei bine, una din poveștile care m-au impresionat este cea care îmi ”croșeta” , într-un mod hazliu spus de bunica mea, ziua în care am fost trimisă acasă de la grădiniță pentru că aveam păduchi. Se pare că, după un control, eu și prietena mea Cornelia am fost găsite cu aceste insecte mici și urâcioase. Pe vremea aceea aveam părul lung până la funduleț…că așa era ”moda” și se pare că de mititică am avut mult păr …era o bijuterie!. Însă, speriate mama și bunica, pentru că cică era o mare rușine că aveam păduchi, nici nu se îndurau de părul meu dar nici cu rușinea nu puteau. În plus trebuia să scap de păduchi. Și uite așa au aplicat metoda „băbească”, că nici vorbă de vreo soluție salvatoare, cum găsim acum un remediu pentru orice zgârietură. Era vorba despre tăierea părului…nu ”zero”,că nu s-au îndurat totuși, și Banner cu promo pieptene nouspălături cu gaz. Și dacă prin aceste spălături păduchii cică ”mureau”, erau acele ouă – lindini – cum erau denumite în bătrâni  – pe care străbunica mea mi le-a luat cu mână de pe fiecare fir de păr. Îmi povestea mama că stăteam cu capul pe picioarele ei, în curte, la soare (să vadă mai bine) ore în șir pentru a-mi îndepărta urâcioasele de insecte cu tot cu ouă. Avea și un pieptăn foarte des, de care știu că fugeam pentru că mă durea părul de fiecare dată când mă pieptănă, după spălare. Ce mai, un chin! Dar, una peste alta, am scăpat de păduchi iar acum aceștia au devenit o amintire. Acum hazlie, dar pe atunci o experiență rușinoasă pentru părinții mei.

Din fericire, această poveste m-a pus oarecum în gardă, pentru că, acum, la rândul meu, sunt mămică. Și cum îmi doresc o copilărie la fel de fericită cu cât mai mult timp petrecut în aer liber, la țară la străbunicii ei, jucându-se prin curtea plină cu păsări, să bea lapte proaspăt muls de la vacă …să se bucure de natură. Asta ar fi partea frumoasă pe care vreau să i-o transmit. Însă, știu că nu aș proceda la fel dacă într-o zi fetița mea ar veni cu păduchi de la grădiniță. Și asta pentru că acum aș avea aliatul de nădejde. În plus, nu aș privi situația ca o rușine. Pentru că timpurile au evoluat, iar cu puțină documentare am vedea că păduchii nu aleg între părul scurt sau lung, între cel curat sau murdar.Cât despre mediile de transmitere a acestor insecte, studiile au demonstrat că pot fi luați atât la grădinițe cât și parcuri sau aproape de oriunde. Dar mai bine să vă arăt ce spune un studiu recent întocmit de Omnibus:

LocuriLuatPaduchi-150x150

 

SolutiiPaduchi-150x150

 

varsta-medie-a-romanilor-in-momentul-contactarii-paduchilor-150x150

 

Concret, 2 din 10 români (și eu mă număr printre ei) s-au confruntat cel puțin o dată, direct sau indirect, cu problema păduchilor de cap. Trebuie să adaug faptul că studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ național, de 1010 persoane, bărbați și femei, iar perioada în care s-a derulat a fost august 2014.Iar statisticile cred că sunt în creștere, mai ales că astăzi citeam în presa gălățeană că după vacanța din aprilie nu mai puțin de 200 de elevi au fost găsiți cu păduchi!

 

Dar nu vă panicați. Așa cum spuneam mai sus, acum avem aliatul de nădejde: Este vorba despre Paranix – soluția care salvează 100% păduchii și ouăle acestora. ”Paranix este unul dintre brandurile de top ale Omega Pharma, numărul 1 în Europa pentru eliminarea păduchilor de cap. Acesta este prezent în toate țările europene, comercializat și sub numele de Paranit sau Lyclear (UK). În România, Paranix este Banner-generalprezent pentru tratament sub forma de șampon și spray împotriva păduchilor de cap, și pentru prevenție sub forma de spray”.

Și pentru a vă convinge că aceasta este cu adevărat salvatoare, iată cele trei formule de prevenție și Paranix-spray-site-01-prevtratament care vă pot fi de folos, la nevoie:

1. 100 ml spray pentru prevenție – Oferă protecție imediată și de lungă durată împotriva păduchilor de cap. Formula blânda cu extracte din plante, a fost dovedita clinic ca este eficienta în profilaxia pediculozei si este sigura pentru utilizarea de zi cu zi .

spray2. 100 ml spray pentru tratament:

  • 100% din păduchi și ouăle acestora sunt eliminați dintr-o singură aplicare
  • Ușor de aplicat
  • Formulă cu dublă acțiune: sufocă și deshidrateazăsampon
  • Fără miros, fără alcool sau parfum
  • Fără insecticide

De asemenea, există și varianta șamponului tratament cu același efect ca și spray-ul.

Cel mai important este că micuța mea, dacă va ajunge în această situație, care trebuie să menționez nu are nicio legătură cu igiena personală, nu va fi nevoită să suporte mirosul de gaz, trasul de păr cu pieptenele îngrozitor de dureros sau să stea acasă zile întregi până va scăpa de păduchi.

În plus, aceste produse sunt foarte simplu de aplicat: în doar cinci pași simpli:

  • 1.Verificați prezența păduchilor pe părul USCAT, șuviță cu șuviță, folosind pieptenele special anti-păduchi Paranix.
  • 2. Aplicați SUFICIENT spray Paranix peste tot părul USCAT. Așteptați 15 minute.5pasi
  • 3. Spălați părul aplicând o cantitate suficientă de șampon obișnuit direct pe păr, fără să-l udați în prealabil. Șamponați-l bine, apoi clătiți cu apă (evitați să folosiți apă rece). Repetați procedura de spălare.
  • 4. Înainte să uscaţi părul, pieptănați-l bine cu pieptenele anti-păduchi Paranix pentru a îndepărta păduchii și ouăle acestora.
  • 5. Verificaţi părul din nou după 7 zile. Repetați tratamentul cu Paranix dacă este necesar.

Așadar „floare la ureche”, iar păduchii vor deveni doar o simplă amintire: spun eu hazlie dacă veți apela cu încredere la Paranix. Cel puțin eu o voi face, măcar așa o pot feri pe micuța mea de neplăcerile copilăriei lăsând loc doar întâmplărilor minunate!