Astăzi vreau să vă arăt grădina mea. Este micuță. Câțiva metri pătrați pe care  i-am împărțit între vie, gazon cu flori, spațiu pentru pomii fructiferi, iar între pavele pentru mașină. Știu prea multe în spațiu mic, dar din păcate acestea este spațiu.

DSCN0201 DSCN0198

Însă anul acesta aș vrea ca lucrurile să se schimbe. Aș vrea să am măcar un colțișor, acolo unde și soarele mai puternic, și razele nu sunt oprite de bolta de vie , să am un loc plin de viață. Cu flori cât mai colorate, diversificate, a căror miresme să-mi inunde  simțurile de fiecare dată când trec pe lângă ele. Iar lucrul acesta simt că poate deveni realitate. Cum? Păi nu e greu. O să pun în aplicare spusele bunicilor care pe vremea copilăriei mele îi auzeam vorbind : ”vrei grădină, treci la sapă”. Mare cazma-usoara-pentru-gradina-garden-light-131510-1vorbă. Pentru că atunci când pământul este bine îngrijit și ceea ce pui în el prinde viață. Și pentru ca grădina mea să înflorească trebuie mai întâi să o îngrijesc corespunzător. Primăvara este anotimpul când natura prinde viață. La fel se va întâmpla și în grădina mea mai ales acum când m-am hotărât să colțul meu de mireasmă. Pentru asta, cu sfatul bunicii în gând, am pornind la shopping de unelte. Ei bine, prima adăugată în coșul de cumpărături a fost o cazma. Că nu vă imaginați că am plecat pe la magazine – nici nu știu unde găsesc astfel de magazine în oraș –  ci am apelat la ”bătrânul” internet unde am descoperit gardenpedia.ro – un site cu tot ce îți trebuie de la unelte până la semințe și fertilizatori.

Și revenind la cazma, este una foarte ușoară de grădină și foarte bună la preț. Cu ea îmi voi pregăti grădina pentru pasul următor când voi trece la semănat gazonul și semințele de flori.Astea tot de pe site, că doar v-am spus că sunt foarte bine dotați pentru ca grădina să prindă viață. Îmi voi cumpăra și o pereche de mănuși de grădină pentru a-mi proteja mâinile. Atât pentru prima comandă, însă cu siguranță voi reveni pe gardenpedia.ro pentru că, atunci când va crește gazonul trebuie tăiat și pentru asta aș avea nevoie de o mașină specială pe care o găsesc la preț acceptabil tot aici. Să nu mai spun de un sistem de stropit performant pentru zilele călduroase de vară. Însă, acestea în comanda viitoare.

Acum nu-mi rămâne decât să aștept comanda mea și să trec la treabă. La final aș vrea ca grădina mea să arate cam așa…..sau măcar un colț din ea să arate așa! Keukenhof__Amsterdam__Olanda