Ca fiecare dintre voi mă uit la televizor. Şi, inevitabil, mai văd şi reclame. Ei bine, unele sunt foarte proaste însă altele au nişte morale care chiar te fac să te gândeşti de două ori când cumperi un produs sau apelezi la un serviciu. Una din aceste reclame-atenţionări după care mi se face pielea de găină, indiferent electrician autorizat 3de câte ori o văd, este cea în care soţul bun la toate repară singur aragazul, iar la puţin timp apartamentul ia foc. Despre meseriaşi este vorba. Sunt pe cale de dispariţie. La fel şi meseria de electrician autorizat. Cu toţii ne credem că suntem buni la toate, că le ştim pe toate şi nu căutăm un  meseriaş când avem nevoie. Asta ar fi greşeala numărul unu. Din păcate, problema numărul doi este, aşa cum cred că deja aţi trăit pe propria piele, lipsa specialiştilor. De câte ori nu aţi avut nevoie de un electrician autorizat, de un zidar bun, de un sudor, etc şi aţi căutat în  zadar. 

Sunt meserii spre care, din nefericire, tinerii nu se mai îndreaptă. Şcolile de arte şi meserii, liceele cu profil tehnic, agricol , etc sunt ocolite. Profesorii de bat de muşte, iar tinerii care fug de şcoală ca dracu de tămâie ajung şomeri. Şi uite aşa, societatea duce mare lipsă de meseriaşi. Mai grav este că nu conştientizăm cât de gravă este situaţia până când nu ne lovim de o întâmplare în care avem nevoie cu disperare de un specialist autorizat. Iată, ce am păţit eu.

Să găseşti un electrician sau acul în carul cu fân

De curând am avut nevoie de un electrician autorizat. Sau cel puţin asta a fost intenţia mea. De ceva vreme atunci când încercam să folosesc o priză făcea o flamă. Şi era foarte utilă pentru că era priza din bucătărie unde de obicei foloseam cuptorul cu microunde şi blenderul sau mixerul când aveam nevoie. Am căutat timp de o săptămână. Am sunat la prieteni, am întrebat vecinii. Cu toţii ridicau din umeri. Un vecin îmi povestea că de când a murit domnul Nelu (fostul electrician cunoscut în zonă) nu a mai găsit pe nimeni care să îi facă o lucrare ca la carte, toţi sunt amatori şi fac o treabă de mântuială doar că mai ia nişte bani. Greu. Norocul însă mi-a surâs şi am găsit într-un final unul atestat ANRE şi căruia i-am putut încredinţa cu maximă încredere problema mea. Omul era autorizat şi asigura atât intervenţiile de urgenţă, repaţiile necesare (cum a fost în cazul meu) şi oferea şi mentenanţa instalaţiilor electrice. Una peste alta, cam aşa arată un electrician autorizat, cu patalama. Cu tot ce îi trebuie.

În concluzie, când descoperiţi un meseriaş, indiferent că vorbim de un zidar, croitoreasă, cizmar, electrician autorizat preţuieşte-l. Şi nu uita să-i salvezi numărul de telefon. Nu se ştie niciodată când vei avea nevoie. Eu l-am păstrat pe al meu. Este electrician bucureşti.