Să te distrezi cu bani puţini este idealul oricărei persoane care nu se numără printre cei pentru care baniivacanţă ieftină la munte în România (1) nu sunt o problemă. Nu ştiu dacă există ghidul unei vacanţe ieftine la munte în România însă eu m-am decis să vă împărtăşesc din experienţa mea trăită în urmă cu o săptămână. Rezultatul? Un weekend de excepţie, cu bani puţini în buzunar.

Locaţia aleasă a fost Buşteni, un loc cunoscut şi cu toate acestea încă ofertant, indiferent de câte ori ajungi să-l vizitezi. Natura, peisajele, mâncarea, oamenii totul este parcă de fiecare dată altfel şi totuşi mereu te simţi ca „acasă”. Cu alte cuvinte, perfect. În vacanţă. Experienţa mea am trăti-o intens. Centrul de atenţie a fost natura pentru că mi-am propus reuşita unei vacanţe ieftine la munte în România. Şi aşa a fost, iar după două zile bateriile au fost încărcate şi eu gata de muncă. 

Partenerul de călătorie a fost sora mea. Pe drum s-au mai alăturat alţi doi prieteni. Suficient cât să putem comunica fără să fie prea multe discuţii din alea obositoare cum ar fi „da unde mergem astăzi?”, „da, eu nu vreau acolo”. Deci, iarăşi o bilă albă pentru reuşita unei vancaţe ieftine la munte în România.

vacanţă ieftină la munte în România (5)Traseul a fost unul mai complicat pentru mine. Buzău- Bucureşti – Buşteni. Preţul, total 49 de lei. (30 de lei maxi-taxi prima porţiune plus 19 a doua porţiune cu trenul) Pont. Buzău -Bucureşti poate fi parcursă şi cu BlaBlaCar şi atunci ar putea fi redus chiar la jumătate preţul, asta dacă ai noroc să ai legătură. În total, vorbim de aproape 100 de lei transportul. Eu aş spune ok.

Cazarea a fost într-o vilă, la mansardă. O cămăruţă cochetă, chiar romantică aş vacanţă ieftină la munte în România (12)putea spune. Cu ferestre pe care puteam admira, tolonită în pat, vârful munţilor şi Crucea Caraiman. O privelişte care îţi tăia respiraţia în zorii zilei. Şi când deja frumuseţile naturii te chemau şi mai aproape de ele terasa îţi oferea o panoramă mai largă chiar din buricul târgului. Cei drept pentru cei care ar fi vrut mai linişte  probabil nu ar fi apreciat această cazare pentru că aici deşteptarea era dată de forfota şi piesele dance care răsunau la poalele munţilor. În rest, aş spune o vilă acceptabilă. Pont: În plin sezon este bine să verificaţi camerele şi din prisma curăţeniei. Aglomeraţia le dă mai puţin răgaz gazdelor pentru a curăţa foarte bine totul. Dar se poate sta fără probleme. Preţul 130 de lei pe noapte. Partea mea a fost 65 de lei.vacanţă ieftină la munte în România (4)

Mâncarea excelentă. De la micul dejun savuros şi bogat cu omletă ţărăneşti, brânză de burduf, salată de roşii bine coapte la prânzul tradiţional compus din ciorbe ţărăneşti de cocoş sau de fasole cu afumătură bine drese cu o murată sau vişinată înainte. Papanaşii erau desertul care încoronau orice masă. Preţurile mai mult decât acceptabile. O omletă 6 lei, o salată de roşii 4 lei, o ciorbiţă de la 10 la 16 lei. Deci, totul pe placul meu. Personal am cheltuit în jur de 10 lei la micul dejun şi 20 la prânz. Cina am sărit-o. Am înlocuit-o cu o limonadă. Preţul a fost de 10 lei.

Momentele petrecute au fost superbe, iar programul a fost împărţit între plimbările în natură şi vacanţă ieftină la munte în România (6)admirarea naturii de pe terasele frumos decorate. Recunosc nu m-am omorât cu urcatul pe munte, nici timpul nu mi-a permis foarte mult, însă aşa cum am spus au fost doar două zile în care am îmbinat relaxarea cu plimbările în natură. Un drum până la Cascada Urlătoare îţi dă posiblitatea să faci puţină mişcare, să respiri aer curat şi să te încarci cu energia vie a naturii. Verdeaţa care te înconjoară, aerul răcoros şi priveliştile sunt exact ce ai nevoie după o săptămână de muncă. Şi, pentru asta chiar nu trebuie să plăteşti.

În apropiere se află şi Mănăstirea Caraiman, o locaţie divină, şi la propriu şi la figurat. Natura parcă este şi mai darnică aici. De jur împrejur sunt doar munţi, iar cerul plini de nori pufoşi parcă acoperă totul ca o pătură protectoare. Potecile prin pădure te proiectează parcă vacanţă ieftină la munte în România (11)într-o peliculă romantică, iar sunetul pârâului din apropiere îţi oferă liniştea pe care o cauţi. Aici parcă şi gâzele sunt mai blânde.   Pont: în curtea mănăstirii este o mică grădină zoo unde pot fi admirate diferite specii de păsări şi animăluţe: lebede, păuni, găinuşe, papagali, iepuraşi, ponei. etc.

Seara se lasă mai greu în această zonă, iar când pe cer apare luna şi atmosfera se răcoreşte un vin, o limonadă sau orice vacanţă ieftină la munte în România (9)altă băutură servilă alături de prieteni este tot ce ai nevoie.

Cu alte cuvinte, se poate face şi o vacanţă ieftină la munte în România. Eu am cheltuit aproximativ 300 de lei, în total. Dar priveliştile pe care le-am admirat, momentele trăite au meritat. Experienţa asta am de gând să o repet ori de câte ori am ocazia mai ales că acum mi-am dovedit că pot avea şi o vacanţă ieftină la munte în România. Este adevărat, că în acelaşi loc se pot face şi alte lucruri, cum ar fi urcatul cu telecabina până pe platou, la Babe însă în aceste zile era o coadă imensă. Se stătea în jur de patru ore. Poate data viitoare, când şi bugetul alocat va fi mai mare.

Ps: În zonă sunt două outlet-uri „divine”. Aţi ghicit. Nu am rezistat şi mi-am cumpărat vreo două rochiţe. Preţul lor în jur de 30, 40 de lei fiecare. Cam asta a fost vacanţa mea ieftină la munte în România.